CIRC

Pepa Plana guanya el Premi Nacional de Circ

Redacció

La pallassa i actriu Pepa Plana (Valls, Tarragona, 1965) ha guanyat el Premi Nacional de Circ per la seva aportació i innovació en el llenguatge clownesc. El jurat que concedeix el guardó, atorgat pel Ministeri de Cultura, reconeix que Plana és una “pionera” ha “posat la dona al focus de la creació de circ i, concretament, a l’àmbit del pallasso”. Reconeguda internacionalment, l’artista Pepa Plana és també directora artística d’una companyia, que porta el seu nom, i directora artística del Festival Internacional de Pallasses d’Andorra.

Espectacle ‘Penèlope’

Llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona el 1989, va participar a la fundació de la companyia Preterit Perfecte. El 1998 va crear la seva pròpia companyia amb l’objectiu de fer teatre de pallassos per a públic adult. Amb aquest grup ha realitzat 12 espectacles com De Pe a Pa (1998), Giulietta (2000), Hatzàrdia (2004), L’atzar (2004) i Penèlope (2010), entre altres.

‘Veus que no veus’ amb Noël Olivé

Ha compartit escena amb grans nom de l’escena circense com Joan Montanyès ‘Monti’ i Juan Valentín ‘Nan’, i també ha treballat amb el Cirque du Soleil, amb la creació i la gira d’espectacle Amaluna. En la seva trajectòria també destaquen títols com Despistats (2014), Suite (2017), Veus que no veus (2019) o Si tu te’n vas (2022).

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!