CIRC

Pepa Plana guanya el Premi Nacional de Circ

Redacció

La pallassa i actriu Pepa Plana (Valls, Tarragona, 1965) ha guanyat el Premi Nacional de Circ per la seva aportació i innovació en el llenguatge clownesc. El jurat que concedeix el guardó, atorgat pel Ministeri de Cultura, reconeix que Plana és una “pionera” ha “posat la dona al focus de la creació de circ i, concretament, a l’àmbit del pallasso”. Reconeguda internacionalment, l’artista Pepa Plana és també directora artística d’una companyia, que porta el seu nom, i directora artística del Festival Internacional de Pallasses d’Andorra.

Espectacle ‘Penèlope’

Llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona el 1989, va participar a la fundació de la companyia Preterit Perfecte. El 1998 va crear la seva pròpia companyia amb l’objectiu de fer teatre de pallassos per a públic adult. Amb aquest grup ha realitzat 12 espectacles com De Pe a Pa (1998), Giulietta (2000), Hatzàrdia (2004), L’atzar (2004) i Penèlope (2010), entre altres.

‘Veus que no veus’ amb Noël Olivé

Ha compartit escena amb grans nom de l’escena circense com Joan Montanyès ‘Monti’ i Juan Valentín ‘Nan’, i també ha treballat amb el Cirque du Soleil, amb la creació i la gira d’espectacle Amaluna. En la seva trajectòria també destaquen títols com Despistats (2014), Suite (2017), Veus que no veus (2019) o Si tu te’n vas (2022).

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!