‘Nowhere in particular’ aborda amb humor les relacions quotidianes a l’espai públic

Redacció

La sala Hiroshima presenta un espectacle creat en residència per tres artistes singulars de l’escena independent  catalana. Sònia Gòmez, David Climent i Pere Jou estrenen la seva proposta Nowhere in particular.

Nowhere in particular és una peça estrenada al juliol en el marc del passat Grec Pro, la trobada professional del festival Grec. Posa en comú per primera vegada la mirada escènica de tres artistes amb un segell personal i amb una trajectòria molt representativa de l’escena contemporània catalana: Sònia Gòmez, David Climent i Pere Jou. Amb humor i un toc de surrealisme, els tres performers fan una proposta coreogràfica que funciona com una lent d’augment sobre els gestos i situacions convencionals que utilitzem per a relacionar-nos quotidianament. Aquest espectacle és una experiència necessària per qualsevol seguidor de l’escena contemporània catalana, alhora que les bogeries dels seus tres protagonistes escènics faran gaudir a qualsevol que els descobreixi per primer cop.

«Potser el forat de la paret és més interessant, fins i tot, que la mateixa paret».  Ho creuen tres actors, performers, coreògrafs i músics, disposats a posar sota el focus escènic aquelles fractures de la realitat que trasbalsen el nostre món.

Nowhere in particular és una d’aquelles apostes necessàries que celebren la trobada d’artistes amb una trajectòria i un segell personal indiscutibles. Es tracta d’una reflexió coreogràfica sobre les interaccions aparentment quotidianes i sense importància.

La peça funciona com una lent d’augment que dilata d’aquells minuts de coincidència al metro o a l’ascensor, carregats de convencions socials en forma de petits gestos que, tot i ser irrellevants, ens defineixen com a persones. Riure una broma, alçar la cella en una oficina o en un autobús… pot no voler dir res o dir-ho tot. Carregada d’humor i amb un cuidat espai sonor, Nowhere in particular obre una altra dimensió al típic “Hola, què tal?”

Sònia Gómez (autora creativa d’altres projectes escènics com Mi madre y yo o Experiencias con un desconocido), ja havia col·laborat, d’una banda, amb David Climent de loscorderos · sc (en l’actuació de Tata Mala Vista en el Grec 2016) i, d’altra banda, amb Pere Jou en la proposta de ball i música Apel·lació a la pedra (2017). No obstant això aquesta és la primera vegada que els tres artistes coincideixen junts en el mateix espectacle.

Nowhere in particular és una experiència necessària per qualsevol seguidor de l’escena contemporània catalana, alhora que les bogeries dels seus tres protagonistes escènics faran gaudir a qualsevol que els descobreixi per primer cop.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!