Noves generacions de ballarins i coreògrafs, en un projecte solidari

Redacció TeatreBarcelona

El dimecres 29 d’abrilDia Internacional de la Dansa, el Mercat de les Flors acollirà un espectacle del projecte Dansa Solidària, una iniciativa de l’Institut del Teatre de Barcelona que vol contribuir, des de la dansa, a ajudar els sectors més desfavorits de la nostra societat i millorar la qualitat de vida d’aquells que més ho necessiten.

Els beneficis de l’espectacle coreogràfic Dansa Solidària es destinaran a una causa solidària pactada i decidida amb l’ajuntament de diferents municipis de Catalunya. En el cas de Barcelona, la taquilla del Mercat de les Flors es destinarà a un projecte solidari que relacioni dansa i societat, escollit per una comissió de selecció formada per un representant de l’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya (APdC), un de l’Institut del Teatre i un del Mercat de les Flors. El mateix Dia Internacional de la Dansa es coneixerà la proposta guanyadora.

L’espectacle consisteix en diferents propostes de tallers coreogràfics realitzats per les dues escoles de dansa que integren els estils que s’estudien a l’Institut del Teatre: clàssic, contemporani i espanyol. Totes les propostes -unes més acadèmiques i d’altres més agosarades- tenen un alt nivell d’exigència i de qualitat fruit del treball dels diferents cursos dels conservatoris de l’Institut del Teatre.

Per això, aquesta és una oportunitat per veure les noves generacions de ballarins i coreògrafs que aviat s’incorporaran al mercat laboral i artístic del nostre país.

TEATRE_BARCELONA-dansa_solidaria_mercat_de_les_flors_insitut_del_teatre-REVISTA_1

L’obra Dansa Solidària està formada per nou peces curtes i conclou amb Minus 16, d’Ohad Naharin, una coproducció de l’Instut, el Mercat, el Gran Teatre del Liceu i el Grec’09 Festival de Barcelona, on es va estrenar. Ballada per IT Dansa – Jove Companyia de l’Institut del Teatre, la coreografia transcorre ràpidament per diversos estats d’ànim, de l’alegria a l’abatiment, de la intimitat a la diversió en grup. La peça provoca una especial relació entre ballarí i espectador, fent que esdevingui especialment propera i única cada vegada que s’interpreta.

Dansa Solidària hi participen els alumnes de dansa de l’Institut del Teatre: Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), Conservatori Superior de Dansa (CSD) i IT Dansa Jove Companyia de l’IT. Amb la col·laboració, en l’àmbit tècnic, de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE).

Fotografia: Josep Aznar / Mercat de les Flors

Text: Neus Riba

 

 

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!