Neix la primera revista d'arts escèniques exclusiva per a iPad

Redacció TeatreBarcelona

El número 1 de la Revista Proscenium, l’única revista del món digital, interactiva i nadiua per a tauletes dedicada a les arts escèniques, amb una periodicitat trimestral, ja ha sortit publicat. La primera entrega de Proscenium compta amb una portada elaborada per l’artista Marcel·lí Antúnez, mentre que en l’interior s’hi poden trobar entrevistes amb el mateix Antúnez, protagonista d’una esplèndida exposició a principis d’any a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, i amb el cantautor Xavi Múrcia, que està a punt de publicar el disc A través de Vinyoli, basat en l’espectacle del mateix títol.

Aquest número també conté el resultat de converses amb la companyia de teatre bastard Loscorderos, i del poeta Josep Pedrals amb l’actor, director i dramaturg Jordi Oriol, coautors de l’espectacle Safari Pitarra, estrenat al TNC. Precisament, en la secció d’audioteatre, Pedrals i Oriol fan una lectura dramatitzada d’un fragment d’aquest espectacle. També hi trobareu un complet reportatge sobre la 25a Fira de Titelles de Lleida, així com una acurada tria dels millors espectacles de tres festivals d’estiu de referència del nostre país: Festival Grec de Barcelona, Festival de Peralada i Festival de Torroella de Montgrí. Completen el número 1 de Proscenium algunes pinzellades d’actualitat del món de l’escena, les millors fotos del cicle #circdaramateix, organitzat pel Mercat de les Flors, l’humor de La Banda de Marcello i un breu reportatge sobre l’acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, en el qual Proscenium va rebre el premi a la Millor Publicació Digital.

A partir d’aquest primer número, la revista tindrà versió en català, en castellà i en anglès. Això respon a un dels principis fundacionals de la publicació, que és aportar noves vies per a la internacionalització de la creació catalana contemporània. La versió en català ja està disponible a l’iTunes i, en les properes dates, també estaran disponibles les versions en castellà i en anglès. Proscenium és una aplicació informàtica gratuïta, exclusiva per a iPad.

Font: Revista Proscenium

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Enllaç copiat!