Música i poesia al CC El Born

Comunicació

rapsodes-al-born

“Partint de l’espectacle inaugural “JOSEP MARIA S’AGARRA I S’ATIA”, a tall d’homenatge al poeta i per tal de celebrar la llengua excepcional i divertidíssima que ens va deixar, el cicle RAPSODES AL BORN vol donar a conèixer les noves veus poètiques de les generacions més joves. Concebem el cicle com una oportunitat única per poder entrellaçar la veu dels joves rapsodes amb la música. Seran majorment creacions noves i originals que pujaran a l’escenari per exhibir el talent líric i musical amb sorprenent força i originalitat. De fet, serà una lloança perllongada envers la paraula viva, dita en boca d’aquests nous artistes a descobrir i a consolidar-se. Tanmateix, una excel·lent oportunitat d’entreteixir la potent tradició poètica catalana amb una part nova i essencial del nostre present líric i artístic.”

Joaquim Armengol (agitador de la idea i coordinació del cicle “Rapsodes al Born”)

 

ESPECTACLE INAUGURAL

JOSEP MARIA S’AGARRA I S’ATIA

Espectacle rapsòdic i musical a l’entorn d’una selecció personal dels poemes satírics de Josep Maria de Sagarra, juntament amb fragments d’alguna de les seves obres de teatre, novel·les, les memòries, i també dels articles més punyents i divertits. És el Josep Maria de Sagarra més irònic, brillant i descordat, llegit i apropiat per les noves i desacomplexades veus d’aquesta jove i talentosa generació artística anomenada del 79.

Fitxa artística: Poeta-rapsoda: Josep Pedrals Actor-músic: Jordi Oriol Músic-Rapsoda: Martí Sales

Dijous 3 d’Octubre, 21h EL BORN CC Sala Moragues

 

SEGON ESPECTACLE

LA CAIGUDA DE L’H (versió muda)

La Caiguda de l’H (versió muda), de Jordi Oriol, és una versió acústica de La Caiguda d’Amlet, del mateix autor i dirigida per Xavier Albertí, en la qual es manté el text íntegrament. En el treball sonor, però, l’autor de la música, Jordi Santanach, hi incorpora una formació de cambra: clarinet, clarinet baix, cello i bateria.
És la caiguda de l’H, la lletra que de l’anglès al català passa a no sonar; de la lletra que s’escriu però no es pronuncia; que hi és però no existeix; l’hac que no s’aspira; l’hac que pira; l’hac de l’Home en majúscula, de l’ésser que lluita per existir; per ser i no deixar de ser. És la identificació de l’individu, la raó de ser. L’H ha caigut i està caient. L’hac està caient amb la que està caient…

Fitxa artística: Autor i actor: Jordi Oriol; Músics: Sasha Arganov, Oriol Roca i Jordi Santanch

Dimarts 15 d’octubre, 21h EL BORN CC Sala Moragues

 

TERCER ESPECTACLE

EUFÈMICA AU FÈNIX

Eufèmica au fènix és una cerimònia on el poeta Josep Pedrals i el músic Xavi Lloses estiren la música en el vers fins que la sonsònia es converteixen en un ens ectoplasmàtic. És un recital-concert on s’esprem el verb poètic com una exaltació de la sonoritat. Lloses i Pedrals es capbussen endins del significant fins que el significat explota per reverberació i es fa concret de tan intangible. Es tracta d’un treball sobre la imminència emotiva i la sospita transcendental.

Fitxa artística: Actor-rapsoda: Josep Pedrals Músic: Xavi Lloses

Diumenge 17 de novembre, 18h EL BORN CC Sala Moragues

 

VENDA D’ENTRADES

A través del web del Born CC www.elborncentrecultural.
o a les taquilles del centre.
INFORMACIÓ : Telèfon 93 256 68 50 (laborables de dilluns a divendres de 9.30 a 19 h)

El Born Centre Cultural

Plaça Comercial, 12
08003 Barcelona
T 93 256 68 51 www.elborncentrecultural.cat

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!