L’Off Broadway arriba aquest estiu a Barcelona amb una història d’amor

Teatre Barcelona

Per sobre de totes les coses, la producció catalana del musical nord-americà Bare: a pop opera, arribarà aquest juliol al Teatre Gaudí Barcelona de la ma de la companyia Madam Teatre. Una vintena d’actors i cinc músics pujaran a l’escenari per interpretar 30 números musicals d’un espectacle que ha viatjat per ciutats com Nova York, Londres o Sydney.

TEATRE_BARCELONA-Per_sobre_totes_les_coses-REVISTA

A Per sobre de totes les coses hi ha dues grans històries d’amor -una dins i l’altre fora de l’escenari- i un mateix protagonista, l’actor Marc Flynn. A l’escenari és en Peter, un jove estudiant d’un internat catòlic de principis dels 90, enamorat del seu company d’habitació, en Jason (Jan Forrellat), amb qui haurà de lluitar contra les barreres imposades per un entorn religiós i repressor. Fora de l’espectacle, un jove actor que fa quatre anys, mentre estudiava teatre musical a Londres, va representar Bare, se’n va enamorar i va decidir que, fos com fos, la faria a Barcelona.

Flynn no va tardar en convèncer la resta de la companyia Madam Teatre, Anna Herbia (Ivy), Marc Gómez (Matt) i Àgata Casanovas (adjunta de direcció), amb qui van anar a buscar els còmplices necessaris d’aquesta història. El primer, Daniel Anglès (que aquest estiu porta Los Miserables al Liceu), que n’ha assumit la direcció i ha cedit un espai d’assaig a l’escola Aules, de la qual també n’és director. I també qui ràpidament va tenir clar la següent peça de l’engranatge: Ever Blanchet, director del Teatre Gaudí Barcelona, que “si no fos boig com és i fes cas de propostes descabellades i sense sentit com aquesta, molts no seríem on som”, reconeix Anglès, que explica que “un projecte com aquest és una heroïcitat, en un gènere com el musical que depèn sempre de grans inversions econòmiques”.

L’espectacle explora qüestions com l’acceptació, la identitat sexual i la religió a través del triangle amorós entre en Jason, el Peter i l’Ivy. Els dos nois s’enamoren en un entorn difícil per a l’acceptació de la seva relació i, la manera com cadascun vol afrontar-ho, fa esclatar el conflicte. Paral·lelament, l’Ivy s’enamora d’en Jason, un dels pocs nois que no la correspon i amb qui coincidirà als assajos de l’obra Romeu i Julieta que representaran a l’internat.

A banda del repartiment de joves actors, l’espectacle compta amb la col·laboració especial d’Ester Bartomeu (Chicago, Off Broadway), Albert Muntanyola (Mamma Mia!, Fama) i Lucy Lummys (Chicago, Los Productores).

Una opera pop amb música de Damon Intrabartolo i lletres de Jon Hartmere, traduïdes al català per Marc Gómez i la coreografia d’Òscar Reyes que des de l’any 2000 ha tingut més de 100 produccions, han vist milers de persones a ciutats de tot el món i que, en paraules de Blanchet és una “satisfacció enorme” programar per donar espai “a un jovent que té ganes de cantar” i “contribuir a fer ciutat i ofici”.

Text: Mercè Rubià

Escrit per
Teatre Barcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!