‘L’Èxit de la temporada’, una comèdia teatral que celebra els 30 anys d’El Terrat

Rubén Garcia Espelta

El Terrat, la coneguda productora audiovisual i teatral liderada per Andreu Buenafuente, celebra 30 anys de trajectòria. Una efemèride especial que commemoraran amb l’obra L’Èxit de la temporada, una comèdia esbojarrada que reuneix a escena a grans artistes que durant tot aquest temps han passat per les files de la productora: Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mònica Macfer.

L’Èxit de la temporada, que es podrà veure al Teatre Coliseum a partir del 7 de gener, explica la història de sis amics que triomfen com a còmics en programes de ràdio i televisió i decideixen tirar endavant l’obra Romeu i Julieta, per tal de reivindicar-se com a intèrprets. Un incident fortuït farà que l’espectacle no es pugui arribar a estrenar mai fins que, 20 anys després, aquests sis amics es retroben per intentar fer realitat el muntatge que no van poder fer en el passat.

L’emoció del seu retrobament és un dels motors de l’espectacle” comenta Israel Solà (membre de la companyia La Calòrica), que codirigeix l’espectacle juntament amb Enric Cambray, i afegeix: “És divertit i, a la vegada, dramàtic veure com podem arribar a canviar les persones amb 20 anys: les coses que ja no sabem fer, les que fem millor dramàtic veure com canviem en 20 anys“.

L’obra és mou entre la realitat i la ficció, parla de l’amistat i reflexiona sobre el pas del temps, el triomf, la relació amb l’èxit i la fama, la satisfacció vital, les frustracions personals i sobre l’ofici dels còmics. “No és un repàs a la història de la productora, sinó una proposta de nova creació que pretén recollir l’esperit i el llenguatge propi d’aquesta companyia sobre una trama hilarant”, explica Cambray: “Hem creat una ficció partint de la seva realitat i veurem referències que ens emocionaran com La Niña de Srek o Chiquiliquatre.

El Terrat, un referent de l’humor i de l’entreteniment

Ens sentim orgullosos, hem fet una cosa diferent i ens hem inventat una projecte sòlid molt emocionant amb els actors que fa més de 20 anys que ens acompanyen“, explica Andreu Buenafuente. El conegut presentador és una de les ànimes de la productora original juntament amb altres noms com Oriol Grau i Fermí Fernández: “El Terrat era un programa de ràdio que va néixer del teatre, era la història d’un grup de veïns, i és emocionant veure com 30 anys després tornem als orígens i l’evolució que hem fet durant aquest temps“.

El Terrat remunta la seva trajectòria a l’any 1989 amb el seu primer projecte El Terrat de Ràdio, un programa radiofònic dirigit per Andreu Buenafuente que s’emetia per Ràdio Reus (Cadena SER) que va sorprendre per la frescor i capacitat d’innovació i va ser la primera llavor de la productora.

De fet la productora mai ha deixat de banda el mitjà on va començar i sempre ha mantigut aquest lligam tan especial ja sigui amb programes d’èxit com Nadie sabe nada amb Buenafuente i Berto Romero, El grupo amb Sílvia Abril i Toni Acosta (en emissió a la Cadena Ser), Vostè Primer (a la graella de Rac1) o a través del podcast BOBCast, presentat pel conegut Bob Pop.


Durant tots aquests anys de carrera, la companyia ha produït amb èxit nombrosos programes de televisió primer per a TV3 amb noms com Sense títolLa cosa nostra, Una altra cosa, Fent amics o Set de nit.

L’any 2001 van fer el pas a les televisions nacionals amb programes com Homo Zapping, Buenas Noches y Buenafuente (Antena 3), En el aire, Salvados (La Sexta) i actualment triomfa amb el Preguntes Freqüents (FAQS) a TV3, Late Motive i La resistencia amb David Brocano, al canal privat #0.

En el món de la ficció televisiva El Terrat també ha produït sèries com Plats Bruts, Lo Cartanyà, Mira lo que has hecho protagonitzada per Berto Romero i la més recent Drama, una sèrie de Playz amb Elisabet Casanovas, Júlia Bonjoch i Arnau Busquets com a protagonistes.

En el camp de les arts escèniques, El Terrat acumula experiència des dels seus inicis. Al llarg de tota la seva trajectòria s’ha especialitzat en la producció de diferents formats de comèdia, com el monòleg teatral amb noms com Ignatius Farray o Raúl Pérez. Als escenaris la productora ha participat en la producció del festival còmic SINGLOT a Sant Feliu de Guíxols, però també d’èxits com Les coses excepcionals amb Pau Roca, Mafia de The Mamzelles, Les roses de la vida de Sergi Belbel, Temps de Quim Masferrer, Paradise de Nico&Sunset o el Mal Martínez de Marc Martínez, entre moltes altres.

A banda de L’Èxit de la temporadaEl Terrat completa el programa de celebració d’aquests 30 anys amb l’estrena a Barcelona La Gran Ofensa i recuperant el musical Pegados.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Joan Pera: “Necessito ser jo mateix a l’escenari'”

Joan Pera, nascut a Mataró el setembre del 1948, és un dels actors més estimats dels escenaris catalans. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, Matar al presidente, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!