Les Flors del Paral·lel

Redacció TeatreBarcelona

Gataro reviu el musical Flor de Nit – El Cabaret a l’escenari de l’Almeria Teatre i protagonitzat per la Beth, homenatjant Dagoll Dagom en el 40è aniversari de la companyia. Ho voleu veure en imatges?

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_4

Flor de nit transcorre al Paral·lel, en els anys d’esperança de l’exposició Universal del 29, previs a l’esclat de la Guerra Civil. És la Barcelona dels artistes, els senyorets i les noies d’alterne, la ciutat dels revolucionaris i dels reaccionaris. I entre tots ells: la Rosa –interpretada per la Beth Rodergas–, una més d’entre tantes noies obreres que volien fer-se un lloc al món de la faràndula, però lluitant per ser ella mateixa.

La Rosa i un triangle amorós: a una banda hi té en Quimet, un anarquista idealista desafortunat, i a l’altre en Sebastià, l’etern voyeur i bon vivant, l’ l’intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I darrere de tots la Coloma, la promesa del Sebastià que no té un rol dins aquest joc, en una època en la qual tenir una amant aportava, fins i tot, prestigi en alguns entorns.

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_2

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_3

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_1

 

Gataro vol retre homenatge, amb Flor de Nit – El Cabaret a Dagoll Dagom , en nom d’aquells que han crescut veient els seus espectacles, tenant-los com un dels referents teatrals més sòlids.

El muntatge és doncs una revisitació del mític cabaret del Paral·lel que la companyia va estrenar el 1991, mantenint el component de revista, però impregnant-lo del llenguatge escènic de Gataro, de “l’empremta gestual i plàstica” característica d’aquest grup teatral que l’any passat va estar nominat a dos Premis Butaca.

 

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_6

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_7

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_8

 

Amants dels musicals, forofos del cabaret, nostàlgics dagomians o curiosos diversos… ja podeu reservar-ne una entrada:

 

Text i fotografies: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!