Tot el que necessites per anar al teatre

Les Flors del Paral·lel

2 octubre 2014
n

Gataro reviu el musical Flor de Nit – El Cabaret a l’escenari de l’Almeria Teatre i protagonitzat per la Beth, homenatjant Dagoll Dagom en el 40è aniversari de la companyia. Ho voleu veure en imatges?

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_4

Flor de nit transcorre al Paral·lel, en els anys d’esperança de l’exposició Universal del 29, previs a l’esclat de la Guerra Civil. És la Barcelona dels artistes, els senyorets i les noies d’alterne, la ciutat dels revolucionaris i dels reaccionaris. I entre tots ells: la Rosa –interpretada per la Beth Rodergas–, una més d’entre tantes noies obreres que volien fer-se un lloc al món de la faràndula, però lluitant per ser ella mateixa.

La Rosa i un triangle amorós: a una banda hi té en Quimet, un anarquista idealista desafortunat, i a l’altre en Sebastià, l’etern voyeur i bon vivant, l’ l’intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I darrere de tots la Coloma, la promesa del Sebastià que no té un rol dins aquest joc, en una època en la qual tenir una amant aportava, fins i tot, prestigi en alguns entorns.

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_2

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_3

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_1

 

Gataro vol retre homenatge, amb Flor de Nit – El Cabaret a Dagoll Dagom , en nom d’aquells que han crescut veient els seus espectacles, tenant-los com un dels referents teatrals més sòlids.

El muntatge és doncs una revisitació del mític cabaret del Paral·lel que la companyia va estrenar el 1991, mantenint el component de revista, però impregnant-lo del llenguatge escènic de Gataro, de “l’empremta gestual i plàstica” característica d’aquest grup teatral que l’any passat va estar nominat a dos Premis Butaca.

 

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_6

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_7

TEATRE_BARCELONA-flor_de_nit-autoria_neus_riba-REVISTA_8

 

Amants dels musicals, forofos del cabaret, nostàlgics dagomians o curiosos diversos… ja podeu reservar-ne una entrada:

 

Text i fotografies: Neus Riba

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari