‘La tendresa’ de Alfredo Sanzol arriba al Teatre Poliorama

Rubén Garcia Espelta

La tendresa, el text escrit i dirigit per Alfredo Sanzol que ha triomfat a Madrid, s’estrena en català al Teatre Poliorama. Aquesta comèdia, coproduïda per Dagoll Dagom i T de Teatre, està inspirada en l’univers shakespearià i parla de la impossibilitat de protegir-se del mal que pot provocar l’amor: “M’encanta de Shakespeare l’estructura, els girs que dóna a l’acció, com és capaç de moure diverses trames i com aquestes al final s’uneixen resolent la història”, comenta l’autor durant la presentació davant els mitjans de comunicació.

L’obra narra la història de dues famílies que decidiexen anar a viure a una illa deserta per no conviure amb persones del sexe contràri: una reina i les seves dues filles i un llenyataire amb el seus dos fills. El muntatge, que manté la posada en escena i la música de la versió madrilenya, compta amb la traducció de Joan Lluís Bozzo i compta amb un nou repartiment d’actors catalans integrat per Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana.

“És una comèdia que pòt funcionar molt bé: és intel·ligent i, a la vegada popular”, comenta la productura executiva de Dagoll Dagom, Ana Rosa Cisquella. L’espectacle pren el títol de La Tendresa perquè parla de la força i la valentia per expressar l’amor: “La tendresa és la manera a través de la qual l’amor s’expressa, amb actes com l’escolta, les carícies, la comprensió i l’espera… és allò que cerquen els personatges”, ha afegit l’autor.

Gran admirador de l’obra de Shakespeare, Sanzol ha intentat transmetre en el muntatge alguns dels trets que carcaterístizen l’obra del dramaturg anglès: “M’encanta l’estructura del textos de Shakespeare, els girs que dóna a l’acció, com és capaç de moure diverses trames i com aquestes al final s’uneixen per resoldre la història”. “Són personatges amb un caràcter vitalista i que és mou pels mateixos impulsos que els éssers humans: no tenen por de perseguir els seus desitjos”, afegeix l’escriptor i director.

L’èxit de l’obra a Madrid suposa un repte per als actors: “Per nosaltres és un gran repte” comenta Marta Pérez. “L’Alfredo ha sabut creat un ambient de llibertat que ens ha permès treballar i crear i la nostra pròpia versió” afegeix Elisabet Casanovas.

L’obra comença funcion el dissabte 19 de gener i, de moment, estarà en cartell  fins al 24 de febrer.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!