La primavera francesa al Teatre Akadèmia

Redacció TeatreBarcelona

Del 5 maig al 3 de juny el Teatre Akadèmia organitza el Festival Air de Printemps, dedicat a la creació i cultura francesa, que inclou diferents espectacles i activitats relacionades amb la filosofia, el teatre, la música, la literatura i el cabaret del país veï.

El tret de sortida el donarà la Muriel Mayette, coneguda actriu francesa, que fou la primera dona en dirigir la Comédie-Française, i que actualment està al capdavant de l’Acadèmia de França a la Villa Medici de Roma. Mayette realitzarà una lectura de contes de Guy de Maupassant, que tindrà accés gratuït.

Una altra de les vetllades gratuïtes proposades serà la lectura inèdita de Les cartes d’amor d’Henri Barbusse, dirigida per Boris Rotenstein amb els actors Sílvia Sabaté i Xavi Melero, que també serà de lliure accés.

Els espectacles que formaran part del Festival són El desig de capbussar-se, una adaptació del llibre de Butes de Pascal Quignard realitzada pel director i actor Emilià Carilla, que també estarà al capdavant de la vetllada cabaretera Allons François de la Patrie, una divertida proposta al més pur estil de la chanson française.

L’espectacle que tancarà el Festival serà Réparer les vivants, d’Emmanuel Noblet, guanyador de Premi Molière 2017, un dels premis de teatre més prestigiosos a França, en la categoria de millor monòleg. La peça narra la proesa d’un transplantament de cor, des del cos d’un jove de 19 anys al d’una dona de 50 anys, en 24 hores.

 

ELS ESPECTACLES:

*Tots els espectacles tenen el preu amb descompte de 12€. 

El desig de capbussar-se d’Emilià Carilla, a partir de Butes de Pascal Quignard

Emilià Carilla presenta una versió lliure de l’assaig escrit per Pascal Quignard, autor de culte i amant de la música i la filosofia, al voltant del personatge de Butes, navegant i company d’Orfeu, que es rendeix davant la música de les sirenes. La peça resultant és un espectacle sobre la recerca de la música originària, el cant abans del cant, el cant ancestral, aquell al qual sempre s’intenta tornar. La dramatúrgia està composada a partir de 4 personatges: Un conferenciant, un home en la recerca de com tornar al seu lloc -on un mateix és només un mateix- una sirena i l’ombra – que sempre distreu del camí-. Els quatre personatges es retrobaran en una mateixa partitura a quatre veus.

 

Allons François de la patrie, d’Emilià Carilla

Amb un registre molt diferent es presenta aquest espectacle-cabaret sota el format d’un concert de la chanson française, on els seus integrants ironitzen sobre la construcció del mateix espectacle, a mesura que es va realitzant. Segons les paraules del seu director, es tracta, en definitiva, de celebrar la joia de viure, de gaudir i voler fer gaudir, amb una proposta que comptarà amb cançons emblemàtiques del gènere françés com Un  petit  poisson,  Un petit oiseau;  La mer; Dis, quand  reviendras-tu?; Mexico;  La valse des Si; La grande  zoa; Jolie môme i La chansonnette, entre  d’altres.

 

Réparer les vivants, basada en la novel·la de Maylis de Kerangal, Premi Moliere 2017

(@Aglaé Bory), el creador i primer intèrpret de l’ora, Emmanue. Noblet. Actualment és Thomas Germain qui interpreta el monòleg.

Adaptació teatral en forma de monòleg de la novel·la de Maylis de Kerangal, que explica la història d’un transplantament de cor, del cos d’un noi jove de 19 anys al d’una dona de 50. El text està interpretat per Thomas Germaine, que encarna sol a escena tot els personatges de la història que formen la cadena humana necessària per tal de realitzar aquesta proesa. Generositat i heroïsme protagonitzen aquesta bella història sobre la mort que dóna vida.

 

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!