PERLES CIRCENSES

La Fira Trapezi omple Reus amb les millors propostes de circ

La 26ª edició de la fira internacional de circ reunirà les millors companyies nacionals i internacionals de l'11 al 15 de maig

Rubén Garcia Espelta

El Trapezi, la Fira Internacional de Circ de Catalunya, es retrobarà amb el públic en la seva 26a edició, que se celebrarà de l’11 al 15 de maig a la ciutat de Reus. L’edició d’enguany proposa una programació amb una seixantena de representacions, que aposta per les millors companyies nacionals i internacionals amb companyies i artistes de renom com Barcode Circus Company, Les P’tits Bras o la companyia Yldor Llach.

Què veuràs al Trapezi?

La 26a edició del Trapezi serà l’escenari de dues estrenes d’alt nivell per part de les companyies. La companyia catalana Yldor Llach, estrenarà a L’Y – Ànsia per volar, un espectacle per a tots els públics que explica una història màgica carregada de poesia visual que ha estat inspirada en el mestre Brossa i Duchamp. També hi serà Manolo Alcántara, Premio Nacional de Circ 2021, que estrenarà MAÑA un espectacle-instal·lació sense text que es configura a partir de la construcció d’un arc gegant fet amb caixes molt pesades.

Instal·lació artística ‘MAÑÁ’ de Manolo Alcantara

Enguany, la Fira Fira Internacional de Circ de Catalunya, també acollirà propostes d’arreu del món. És el cas dels canadencs Barcode Circus Company, que presentaran Sweat & Ink, un exercici innovador que duu als límits el circ contemporani. L’espectacle és una exploració de la memòria i les relacions a través de la metàfora acrobàtica, on quatre persones lluiten amb les seves pròpies imperfeccions i limitacions mentre s’enfronten a la pròpia fragilitat de la memòria.

Barcode Circus Company presentaran ‘Sweat & Ink’

Un dels actes més destacats de Trapezi serà, un any més, el Cabaret, que es mantindrà a la Carpa de la Plaça Anton Borrell. Aquest espectacle de circ contemporani fusiona gran diversitat de tècniques circenses com el trapezi, els malabars, la bàscula coreana, la barra russa o l’acrodansa i comptarà amb la participació d’artistes com Graziella Galan, Les Tripotes, Aleksandra Savina, Pablo Molina o Duo Requiém, entre molts altres.

4 perles circenses que has de veure

1. ‘INO’ de INO Kollektiv

La companyia INO Kollektiv portarà a Reus INO, un espectacle interpretat per set dones que a través del circ reflexionen sobre el pes de les dones en aquest món, les pressions socials i la sororitat.

2. ‘Tour’ de Carla Farreny

Un espectacle que combina circ i ceràmica i en el que veurem en escena la tècnica artesana del torn del terris·mentre es confronta l’ofici solitari del torner amb l’exhibició i la visibilitat de l’ofici del trapezista.

3. ‘Kristall Bohème’ de Vivian Friedrich

Aquest espectacle proposa una reflexió sobre la memòria transgeneracional i les arrels en una performance ad hoc entre una artista de circ, un músic i una cantant d’òpera, acompanyada pel bufat de vidre en vi que farà un artesà del cristall.

4. ‘Bruits de coulisses’ de Les P’tits Bras

Un espectacle molt improbable que fa viatjar a l’espectador a l’època Barroca a través d’acrobàcies aèries que deixaran al públic bocabadat. Un espectacle d’allò més especial que fusiona i entrellaça la fantasia i l’humor i que serà.

Més informació, imatges i entrades aquí.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Una dona, un paper, cent homes

Una dona, un paper, cent homes

L’actriu María Hervás protagonitzarà una de les experiències teatrals més singulars d’aquest Grec: The Second Woman (‘La segona dona’) de Nat Randall i Anna Breckon, dues creadores que treballen en […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!