La família catalana, segons Jordi Casanovas

Redacció

Després del seu pas pels Teatres Amics, Vilafranca, un dinar de Festa Major arriba al Teatre Lliure. Escrita i dirigida per Jordi Casanovas és la tercera i última part de la Trilogia sobre la identitat catalana.

L’autor va iniciar la trilogia amb Una Història Catalana, on la recerca de la identitat se situava en les fronteres físiques i mentals del país, i va continuar amb Pàtria, que centrava la trama en el món de la política, l’art i la mitologia històrica. A Vilafranca la reflexió sobre la qüestió identitària se situa al nucli d’una família tradicional catalana, amb les seves contradiccions al voltant del que es creuen ser i el que realment són. Tot i que aquesta peça és, en realitat, la que hauria d’anar primer, el dramaturg reconeix que, en fer referència al seu món més pròxim, “es resistia” a afrontar-ho. “Per parlar d’un món que coneixes tant, cal posar-hi distància, deixar passar els anys”. I així ho ha fet; han passat 10 anys des que va escriure els altres dos textos.

Interpretada per un cartell de luxe d’onze actors, com Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Vicky Luengo, Àurea Márquez o Marc Rius, el muntatge compta també amb una banda sonora a càrrec de la formació Anna Roig i L’ombra de ton chien.

N’hem parlat amb l’equip:

Vídeo: Albert Ibáñez

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
  • Antoni Parera Ubach
    Antoni Parera Ubach

    Una magnifica tercera part de la trilogia de Jordi Casanovas. Es molt coral i tots els actors estan molt bé. Amb molts tocs d´humor las 2,10 h. que te de durada passen volant perquè des-de el primer moment ens sentim interessats per els problemes d´aquesta família ( per desgracia gens excepcional i en puc donar fe). Molt recomanable.

    Respondre
    08/11/2015
Enllaç copiat!