La comèdia més polèmica de Santiago Rusiñol torna al Maldà

Redacció

El bon policia, una de les comèdies més desconegudes de Santiago Rusiñol, inaugurarà la nova temporada d’El Maldà. L’espectacle que va exhaurir entrades el passat més de febrer torna a la cartellera del 24 d’agost al 17 de setembre de 2021.

L’obra, adaptada i protagonitzada pels actors Ricard Farré i Arnau Puig, és una comèdia d’embolics amb situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia amb un text actual, punyent, ple d’humor, d’ironia i jocs de paraules.

“El fet d’adaptar l’obra i dirigir-te, com actor et situa en un lloc molt diferent de quan et dirigeixen. Estàs fent l’escena, estàs fent l’assaig, pensant en tu i en l’altre, recordant propostes, és molt diferent”, comenta Arnau Puig.

Aquesta peça és un dels textos menys representats de Santiago Rusiñol, es va estrenar l’any 1905 al Teatre Romea i degut al gran enrenou i crítiques generades en molt poques ocasions s’ha tornat a dur a escena. “Va ser molt criticada, va ser un fracàs i no va ser acceptada pel públic de l’època perquè la veien inversemblant, no podia ser que dos homes visquessin amb aquesta afinitat cuidant els fills d’un d’ells que s’havia quedat vidu”, comenta Ricard Farré.

Una de les particularitats de l’adaptació i la nova dramatúrgia de l’obra és que els deu personatges del text són interpretats, només, pels dos actors. Segons els seus creadors el muntatge proposa “un treball artesà i acurat que juga amb les convencions teatrals” per endinsar l’espectador en aquesta comèdia que compta amb música de Joel Riu. El bon policia proposa un divertimento d’embolics amb situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia i que defensa la llibertat de viure, amb qui i com un vulgui.

Més informació i entrades:

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!