NOVES MIRADES TEATRALS

Kathy Sey protagonitza una obra sobre l’esclavitud de dones negres

L'obra està dirigida per Denise Duncan i és la primera producció del col·lectiu Tinta Negra a la Sala Periferia Cimarronas

Redacció

Perifèria Cimarronas, la nova sala teatral de Sants gestionada pel col·lectiu Tinta Negra, estrena la seva primera producció teatral escrita, dirigida i representada per persones negres afrodescendents: Títuba, Bruixa, Negra i Ramera.

Kathy Sey, protagonitza ‘Títuba, Bruixa, Negra i Ramera’. Imatge: Xavi Buxeda

Títuba, Bruixa, Negra i Ramera, la història d’una de les condemnades a Salem. L’obra escrita i dirigida per Denise Duncan (autora d’èxit com Negrata de merda o El combat del segle), l’obra, basada en fets reals, narra la persecució viscuda per dones negres entre els anys 1400 i fins al 1700 a Europa i als Estats Units. Durant els judicis de Salem, la principal acusada de crear aquella onada de contacte amb el mal va ser Títuba, una negra esclavitzada al servei de les famílies blanques implicades en els esdeveniments. Títuba, defensora d’un coneixement de curació i medicina natural, i de contacte amb el món invisible de les ancestres, es va veure envoltada d’una onada de rumors amenaçaven la seva vida i la de la seva parella.

Denise Duncan és l’autora de la primera producció de la Sala Periferia Cimarronas

“A l’obra repensem almenys dos aspectes: d’una banda el poder femení i la seva vinculació amb allò “ocult”, “allò prohibit”; de l’altra, el cos femení davant del poder, especialment el d’una dona negra”, explica Denise Duncan. L’obra estarà protagonitzada per Kathy Sey (integrant de la formació musical The Sey Sisters, i actriu en muntatges com Els jocs florals de Canprosa o La tienda de los horrores) i compta amb les veus de Vicenta Ndongo i Ernest Villegas. L’artista encarnarà el patiment i la valentia del relat d’aquesta dona negra poc esmentada en la història d’occident, en aquesta peça inèdita que aposta per generar altres relats, no només al món de les arts escèniques sinó a l’imaginari col·lectiu del públic actual: “Títuba no deixa de ser un reflex de la societat actual, una societat que està àvida de persecusió i que premia i afavoreix la penalització sistemàtica de les dones”, explica l’autora i directora: “Vivim en una societat que encara organitza caceres de bruixes, on les dissidents, dones, en som les víctimes”.

Més informació, imatges i entrades a:

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!