Julio Manrique protagonitza ‘Èdip’ sota la direcció d’Oriol Broggi

Redacció

L’actor Julio Manrique és el protagonista d’Èdip, espectacle basat en la popular tragèdia de Sòfocles que dirigeix Oriol Broggi. La proposta és una versió de Jeroni Rubió i Rodon amb dramatúrgia de Marc Artigau i el mateix Broggi.

Així, a partir del 4 d’abril, Manrique torna al Teatre Romea per posar-se a la pell del rei de Tebes, en aquest gran clàssic, amb una posada en escena despullada en la qual la paraula i els actors són els grans protagonistes. Segons ha explicat Broggi a la roda de premsa, per a ell “la tragèdia és un gènere tan comercial com el que entenem, normalment, com a teatre comercial: són fàcils de seguir i arriben a un públic molt transversal”.

Èdip és la tercera tragèdia grega que dirigeix Broggi, després d’ Antígona i Electra, i és el quart projecte que comparteixen Broggi i Manrique que ja havien col·laborat a Incendis i L’orfe del clan dels Zhao, entre d’altres. Manrique s’ha mostrat content del resultat dels assajos i ha volgut destacar el que és per a ell el tema principal de l’obra: “La recerca de la identitat té gran importància en la nostre cultura i l’espectacle parla una mica d’això. És fonamental, encara que sigui per descobrir dins teu un monstre”.

La versió de Jeroni Rubió Rodón ofereix una revisió contemporània del text per convidar l’espectador a observar la realitat que l’envolta des d’una visió crítica i reflexiva.

També han explicat com, segons la seva visió, “aquesta història sobre el destí i la lluita de l’ésser humà contra sí mateix explica com gestionem els canvis de paradigma com a persones”. A Manrique l’acompanyen a escena Carles Martinez, Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara de Ramon.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Quim Llisorgas: Més enllà dels límits

Un límit és un punt on s’acaba un territori o una capacitat, però de vegades  qui estableix on se situa aquest límit  pot tenir un criteri equivocat o limitat. Quan […]

‘Eugene Onegin’: una òpera a la carta

Escrita el 1879 per Piotr Ilitx Txaikovski i basada en el poema dramàtic homònim escrit mig segle abans per Aleksandr Puixkin -en podeu trobar una magnífica edició molt recent en […]

Una altra bèstia del ramat

Què faries si la teva filla volgués posar-se pits? Aquesta és la premissa de Bèsties, una peça de la dramaturga Monica Dolan que Sixto Paz recupera el Teatre Akadèmia després […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!