Julio Manrique protagonitza ‘Èdip’ sota la direcció d’Oriol Broggi

Redacció

L’actor Julio Manrique és el protagonista d’Èdip, espectacle basat en la popular tragèdia de Sòfocles que dirigeix Oriol Broggi. La proposta és una versió de Jeroni Rubió i Rodon amb dramatúrgia de Marc Artigau i el mateix Broggi.

Així, a partir del 4 d’abril, Manrique torna al Teatre Romea per posar-se a la pell del rei de Tebes, en aquest gran clàssic, amb una posada en escena despullada en la qual la paraula i els actors són els grans protagonistes. Segons ha explicat Broggi a la roda de premsa, per a ell “la tragèdia és un gènere tan comercial com el que entenem, normalment, com a teatre comercial: són fàcils de seguir i arriben a un públic molt transversal”.

Èdip és la tercera tragèdia grega que dirigeix Broggi, després d’ Antígona i Electra, i és el quart projecte que comparteixen Broggi i Manrique que ja havien col·laborat a Incendis i L’orfe del clan dels Zhao, entre d’altres. Manrique s’ha mostrat content del resultat dels assajos i ha volgut destacar el que és per a ell el tema principal de l’obra: “La recerca de la identitat té gran importància en la nostre cultura i l’espectacle parla una mica d’això. És fonamental, encara que sigui per descobrir dins teu un monstre”.

La versió de Jeroni Rubió Rodón ofereix una revisió contemporània del text per convidar l’espectador a observar la realitat que l’envolta des d’una visió crítica i reflexiva.

També han explicat com, segons la seva visió, “aquesta història sobre el destí i la lluita de l’ésser humà contra sí mateix explica com gestionem els canvis de paradigma com a persones”. A Manrique l’acompanyen a escena Carles Martinez, Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara de Ramon.

Articles relacionats

Romeo Castellucci i el perill del teatre

Fa més de quatre dècades que Romeo Castellucci i Societas Raffaello Sanzio col·loquen l’espectador davant la possibilitat del perill del teatre. Com Artaud, creu que l’escenari no és el lloc […]

‘Després de ToT’: El món s’acaba

Tot passa al futur, en un llac envoltat de naturalesa exòtica i des del qual es pot veure el present. Una companyia de circ observa com un món en decadència […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari