Tot el que necessites per anar al teatre

Juan Carlos Martel presenta el seu engrescador projecte de direcció del Teatre Lliure

30 gener 2019
n

El nou director del Teatre Lliure, Juan Carlos Martel Bayod, ha presentat el seu projecte per als propers quatre anys. La proposta tindrà tres eixos principals: el social, el cultural i l’educatiu, i una clara vocació de servei públic, amb l’objectiu de convertir el Lliure en un espai necessari i accessible per a tota la ciutadania.

El projecte aposta clarament pel suport a les noves generacions de creadors, la creació comunitària, un programa internacional i una organització interna a partir de comitès de programació. Aquestes novetats són les que marquen la nova etapa.

En les seves pròpies paraules, aquest nou Lliure “vol ser un espai necessari per a la construcció de la identitat col·lectiva des del coneixement compartit i la incidència social. Tenim una responsabilitat comuna: situar la cultura al bell mig de la societat. I això només es pot fer a través del sistema educatiu i amb la responsabilitat compartida dels mitjans de comunicació i de l’opinió pública”.

Per aconseguir aquests objectius, Martel també ha proposat un decàleg de mínims que, a partir d’ara, el Lliure no hauria de deixar mai de seguir:

1. El teatre no girarà artísticament entorn de la figura de la persona que el dirigeix, sinó en funció de les necessitats socials i culturals de la mateixa ciutat.

2. Es redistribuiran els recursos per a la producció amb criteris sostenibles de qualitat, transparència i inclusió social.

3. Es donarà suport anual a almenys un artista nou.

4. No podrà repetir dos anys seguits una o un creador dins la programació.

5. Es buscarà la màxima paritat en la programació i en els equips artístics.

6. Els projectes han de poder generar altres projectes transversals.

7. Cada projecte ha de tenir incidència en el sistema educatiu.

8. Cada projecte ha de tenir incidència i repercussió directa en la nostra comunitat.

9. Tots els projectes són lliures ideològicament i idiomàticament.

10. S’han de generar sinèrgies amb altres institucions i fundacions, tant culturals com socials, nacionals i internacionals.

Juan Carlos Martel Bayod va ser escollit nou director del Teatre Lliure pel Patronat de la Fundació el passat 18 de gener i començarà a exercir les seves funcions el proper divendres 1 de febrer.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari