Joan Pera estrena ‘El pare de la núvia’ sota la direcció de Joel Joan al Teatre Condal

Redacció

El Teatre Condal ha presentat la nova producció de gran format de Focus, coproduïda per VerteatroEl pare de la núvia, la nova comèdia del tàndem creatiu entre Joel Joan i Hèctor Claramunt. Per primer cop, els autors d’èxits com El crac i Escape Room han treballat amb Joan Pera “el millor actor de comèdia del país” en paraules de Joel Joan.

Daniel Anglès, director artístic del teatre, s’ha mostrat entusiasmat amb el projecte, el qual qualifica de “còctel explosiu” després d’anunciar que ja s’han superat les 10.000 d’entrades venudes en prevenda. Joel Joan, coautor i director del muntatge, s’ha desfet en elogis per a Joan Pera, el protagonista de l’obra, que per a ell ha suposat “una experiència brutal, té aquella veritat que connecta amb l’espectador”. Per la seva part, Hèctor Claramunt s’ha mostrat “molt content per com s’ha portat el guió a l’escenari” i ha volgut aprofitar el moment per reivindicar el teatre com una festa entre el públic i els intèrprets. Ambdós autors han remarcat l’especificitat d’un text que ha estat escrit explícitament per a Joan Pera, “tot neix d’una trobada amb els productors de Focus que ens van fer l’encàrrec d’escriure una comèdia pel Joan Pera”, ha explicat Joel Joan, i ha afegit: “el muntatge funcionarà si el Joan és feliç a l’escenari, i això farà al públic feliç”.

La peça teatral no comparteix cap característica amb els films homònims i, com ha assegurat Joel Joan, “ens van donar el títol, i aquest camp de joc ens permetia crear el que volguéssim, hem inventat un pare de la núvia sense precedents”. Hèctor Claramunt ha afegit que és un text “molt d’aquí” amb referents nostrats, escrit pensant en el públic català.

Retrobaments i talent jove

Acompanyen Joan Pera sobre l’escenari del Condal els veterans Pep Sais i Maife Gil, i els joves intèrprets Anna Carreño, Oriol Casals, Marc Rius i Sergi Vallès. Joan Pera ha volgut fer palesa la il·lusió que li fa treballar en aquest projecte carregat de “talent jove” i ha afegit que “et fas gran quan tens totes les respostes però ningú et pregunta, el més bonic que et pot passar a la meva edat és veure com la gent jove té interès per tu”. També s’ha mostrat feliç d’estar “a casa meva” fent “el teatre que m’agrada, el teatre que és per gaudir”. Pep Sais, s’ha mostrat meravellat per tornar a treballar amb Joan Pera i Maife Gil, “estem encantats de compartir un ambient fantàstic”. Maife Gil ha valorat també l’experiència que ha suposat aquest projecte per a ella “mai he fet el que he de fer aquí… i estic encantada de fer-ho”. Per a Anna Carreño “ha estat un luxe poder treballar amb uns professionals dels quals he seguit la seva trajectòria des de fa molt de temps”.

El pare de la núvia és una coproducció de Focus i Verteatro, que començarà funcions aquest dissabte 12 d’octubre. L’estrena oficial serà el dimecres 23 a les 20 hores.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!