Humor britànic a l’Akadèmia amb Imma Colomer, Lurdes Barba i Lina Lambert

Redacció

El Teatre Akadèmia de Barcelona alberga fins al 9 de maig Talking heads, una sèrie de monòlegs que el dramaturg, guionista, novelista i actor britànic Alan Bennett va escriure originàriament per a la BBC entre 1988 i 1998. La popularitat que va assolir l’emissió d’aquestes peces, interpretades per actors de primer nivell, va motivar que es traslladessin també a la ràdio i al teatre. La versió teatral es va estrenar al Comedy Theatre de Londres el gener de 1992.

Ara, Imma Colomer, Lurdes Barba i Lina Lambert dirigeixen i protagonitzen tres d’aquests monòlegs, ja convertits en clàssics: The Hand of God, A Bed Among the Lentils i Nights in the Gardens of Spain.


Amb Talking heads, Bennett fusiona comèdia i tragèdia i construeix un mosaic d’històries quotidianes que reflecteixen la fragilitat humana. Tot i que aborden qüestions diferents, la mort, la malaltia, la soledat i el sentiment de culpa esdevenen temes recurrents dels monòlegs. “Les protagonistes d’aquests tres monòlegs no expliquen mai la història completa. Només relaten el seu punt de vista, possiblement injust cap als altres personatges dels que parlen. I ho fan des de la seva saviesa, des de la seva bogeria, des del seu dolor. I, sobretot, des de la seva infelicitat”, explica una de les directores i intèrprets, Lina Lambert.

El dramaturg retrata amb una bona dosi d’humor britànic una sèrie de personatges insignificants que s’expressen amb una llengua col·loquial farcida de divertidíssims girs populars. Però, entre el to de les paraules i el que es diu realment a través d’elles, hi ha una escletxa per on es revela la tragèdia d’unes existències sense futur, que, per no lliurar-se al vertigen del buit i crear la il·lusió de la vida, parlen sense parar. “Benet ens parlar d’aquelles coses que amaguen i que no volem explicar, d’aquelles coses que no volem saber de nosaltres mateixes però que sempre acaben sortint“, explica Lambert.

L’espectacle està dedicat al director Moises Maicas, amb qui Lambert va intentar aixecar aquest projecte abans de la seva mort.

Més informació, imatges i entrades a:

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!