Hausson reviu les grans estrelles de la màgia

Redacció TeatreBarcelona

El mag Hausson ret homenatje a sis grans mags que van trepitjar els escenaris de Barcelona (i del món sencer) durant el segle XX amb Magic Tribute a La Seca Espai Brossa.

TEATRE_BARCELONA-magic_tribute_hausson-REVISTA_2

L’espectacle portarà a la sala del Born noms lluminosos i números que entre 1916 i 1962 van omplir els escenaris barcelonins de teatres com l’Apolo, el Novedades, el Calderón, el Borràs i el Romea de grans orquestres i cossos de ball, amb les platees plenes de gom a gom, d’aplaudiments i il·lusió. El Gran Raymond, Horace Goldin, Fu Manchú, Richiardi Jr, Chang i Kalanag: sis mags estel·lars que penjaven els seus noms en cartells lluminosos de ciutats com Nova York, Londres, Buenos Aires i Rio de Janeiro, i que, com recorden els creadors de l’espectacle, passaven per Barcelona com a parada ineludible de les seves gires europees.

Hausson –nom artístic de Jesús Julve– recollirà el testimoni a través de sis números, basats directament en el repertori que oferien els seus predecessors, i que ha recuperat durant un llarg procés de documentació a través de publicacions de l’època, ara digitalitzades, que descriuen les il·lusions. Números mítics com La levitació de Kalanag, La dona tallada d’Horace Goldin o La cabina espiritista de Raymond, s’alternaran amb un repertori de fins a set nous trucs que el mag ha preparat per l’ocasió, no vistos fins ara. Fins i tot s’atrevirà amb La bala atrapada, un perillós número amb el qual va arribar a morir un mag i que ell farà amb projectils de paintball, com obliga la normativa.

Però no es tracta d’un revival abordat des de la nostàlgia, tot i tenir elements de l’època com un model autèntic de la caixa de La dona tallada: amb una posada en escena contemporània, que utilitza projeccions per contextualitzar, il·lustrar i situar al públic, així com música actual, l’il·lusionista recupera “l’efecte” dels números. I, segons els actors que l’acompanyen, també la il·lusió i la sorpresa que creaven el segle passat. “Veure el Hausson et fa tornar a aquella innocència pura de quan eres petit”, confessa l’ajudant Tasio Acezat, que acompanya el mag juntament amb l’Enric Boada i l’Esperança Crespí, que fa de la clàssica (i valenta) partenere.

TEATRE_BARCELONA-magic_tribute_hausson-REVISTA_3

Habitualment, Hausson es manipulador i prestidigitador, però per estar a l’alçada de les grans estrelles, en aquesta ocasió ha pujat el llistó i s’ha passat a les grans il·lusions, que donaran una espectacularitat especial a una obra que, a més, està pensada per a tots els públics, a partir d’aproximadament 8 anys.

Magic Tribute té intenció de demostrar que “la màgia és atemporal”. “I és un dels gèneres més popular del món de l’espectacle!”, afegeix el director Hermann Bonnín, que ha treballat amb Hausson en nombrosos espectacles i l’ha definit com un continuador i hereu dels anys daurats del gènere. De fet, Bonnín i Hausson són els dos fundadors de La Seca Espai Brossa, una sala que van crear el 1997 amb el nom Brossa Espai Escènic en honor al poeta, del que eren amics.

TEATRE_BARCELONA-magic_tribute_hausson-REVISTA_1

“L’Hermann és ‘el director’ –afirma el mag, que no va dubtar en demanar al director artístic de La Seca que s’encarregués de dur la batuta al seu espectacle–: només ell té la picardia i el gamberrisme que necessitava per aquesta obra”.

Tota la màgia del món, en un concentrat modern:

Fotografies: Francesc Piñol / La Seca Espai Brossa

Text: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats

Temporada Alta encén la tardor teatral

El festival Temporada Alta marca l’inici de la temporada teatral del país amb una programació extensa que inclou un centenar d’espectacles. Aquesta serà la segona 32a edició i es durà […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!