FiraTàrrega presenta el seu programa de Suport a la Creació 2018

Redacció TeatreBarcelona

FiraTàrrega, el mercat internacional de les arts escèniques més important del territori català, amb interès especial en les arts de carrer, ha presentat la vuitena edició del seu programa de Suport a la Creació. En total seran 12 companyies nacionals i internacionals (provinents de Mèxic i Regne Unit), que rebran el suport de la Fira mitjançant residències artístiques. Aquests projectes es presentaran durant els dies de celebració de la Fira, que enguany seran del 6 al 9 de setembre. 

Des del maig fins a l’agost, s’han programat un total de 10 assajos oberts en diverses ubicacions de la ciutat de Tàrrega, on les companyies tindran l’oportunitat d’interactuar amb el públic i fer les primeres proves en l’espai. Pots consultar el calendari de presentacions aquí.

Espectacle ‘Conseqüències’ de la Cia. Moveo. Foto: Martí E.Berenguer

 

COMPANYIES DEL PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ 2018

Les 12 produccions que formen part d’aquest programa de suport són una mostra de la recerca en la innovació de les arts de carrer, i cobreixen un ampli ventall d’estils i gèneres escènics.

Seguint l’aposta per les companyies consolidades que opten pel risc, l’artista de circ i moviment Joan Català, que ja hem pogut veure en altres edicions de la Fira amb els seus espectacles Pelat i Menar, persentarà 5.102 m/s, una proposta que té el ferro com a matèria principal.

També en circ, i habituals de la Fira, són els Mumusic Circus que enguany presentaran Flou Papagayo, un espectacle que serà estrenat en els propers dies la Mostra d’Igualada, fruit de la col·laboració entre ambdues entitats.

Les Impuxibles presentaran la seva primera peça de carrer que porta per títol Painball, un espectacle a quatre, entre tres intèrprets i un piano de cua, sobre la llibertat com a individus i societat.

Lali Álvarez (Ragazzo, Contra la paret), treballarà conjuntament amb Pau Matas, sota el nom col·lectiu de Hui Basa, un nou projecte sobre la gestió individual i col·lectiva de la por i la resistència a la violència, anomenat Tha zpar (L’espera).

L’artista visual Diana Coca, que basa el seu treball en la imatge, l’acció i la performance, desenvoluparà el projecte Corporeïtats al límit on, partint del seu cos, estudia la seva relació amb el medi, fora d’espais artístics.

John Fisherman, que ja vam poder veure al Festival Escena Poblenou, continuarà desenvolupant el seu projecte d’investigació #moneyforfree, sobre la manipulació, la postveritat i el reclam de l’activisme enfront de la passivitat.

Fruit de la col·laboració amb l’Espai Guinovart d’Agramunt, neix el projecte Arc Residual de l’enginyer químic vinculat a la recerca ambiental Joan Rieradevall i l’artista visual Albert Gusi, sobre el sentit de l’art i la nostra capacitat d’intervenir o interferir en el medi i en el paisatge.

Respecte a les produccions internacionals, en primer lloc trobem l’encàrrec específic de Fira Tàrrega a Antonio Zúñiga i Melina Pereyra sobre la recerca i recuperació de la memòria històrica, coincidint amb el desplegament del Pla de fosses de la Generalitat de Catalunya a Tàrrega. Becki Parker & Vero Cendoya treballaran en un espectacle que parteix del tema de l’autisme, a partir de la col·laboració entre FiraTàrrega i el Festival Stockton. 

I per últim cal destacar els projectes que estan relacionats amb el Màster i Postgrau de Creació en Arts de Carrer de Fira Tàrrega, una iniciativa pedagògica pionera en l’àmbit internacional, que té la finalitat de formar professionals de creació en l’espai públic. Clàudia González (companyia D’Jade) presentarà Ohtli, un homenatge a l’existència i a la saviesa ancestral, en forma de ritual. El col·lectiu d’artistes Emilia Gargot, format després del seu pas pel Màster, treballaran el projecte ZH o 36 milions d’anys a 120 km/h, una mirada, a partir de l’obra La terra de molts noms de l’artista txec Josef Čapek, sobre la individualitat que ens ha deixat la globalització. I finalment el Proyecto X, una reflexió lúdica al voltant de la configuració i els usos de l’espai públic, creada per Silere, un col·lectiu format per Maria Capell i Andrea Paz, dues exalumnes del Màster que ja van presentar el seu primer treball Terra Condere a l’edició de l’any 2016 de Fira Tàrrega.

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!