Fama, el musical dels 80 torna a l’escenari del Teatre Apolo dirigit per Coco Comín

Andreu Rami

Fama, el musical torna al Teatre Apolo tretze anys després de la seva última representació en aquest mateix teatre. La nova producció està dirigida per la coreògrafa Coco Comín i es podrà veure a la cartellera a partir del 8 d’octubre.

Fama, el musical explica la història d’un grup de joves estudiants d’arts escèniques de Nova York als anys 80 i se centra tots els reptes que hauran de superar com les seves pors, els triomfs, els prejudicis, l’esforç, la perseverança, els problemes d’identitat, la sexualitat o les drogues. 

Vull que els espectadors surtin del teatre més enamorats de la nostra professió, que descobreixin la duresa i l’esperit de superació que s’ha de tenir per dedicar-se“, explica Coco Comín, qui promet traslladar a l’escenari “l’energia, el ritme, el color i la vitalitat dels anys 80″. En aquesta producció s’aposta també per una mirada més dinàmica i intensa on: ” el missatge del musical arriba sota una forma lúdica i divertida. Els alumnes de l’acadèmia no busquen tant la fama i l’èxit, el que veritablement volen és trobarse a sí mateixos”, apunta el director musical Pablo Salinas.

L’espectacle s’evidencia com un reclam per als nostàlgics, però també per a tota una nova generació que mai han tingut l’oportunitat de veure-la: “Per a molts estudiants d’arts escèniques aquest musical ha suposat la guspira que ha fet que es vulguin dedicar al món de l’espectacle“, explicava Comín.

El repertori musical, format per peces com Por favor, Parece que es magia, Jugar a amarnos, Bailo por la calle s’acompanya de coreografies de ballet, jazz americà o el locking, un incipient hip-hop que sorgia a la ciutat de Nova York els primers anys de la dècada dels 80 i que va quedar reflectit a Fama. El claqué, una de les disciplines en que Coco Comín és experta, també s’ha obert pas en la nova producció amb un número creat per a l’ocasió que s’ha treballat com és habitual als Estats Units: amb un coreògraf que marca els accents, un músic que els composa, i una vocació estètica i espectacular. Comín ha apostat pel claqué ja que les versions originals de Fama incloien una paròdia del ball flamenc que, a Espanya, no s’haguès entès.

Fotografia dels assajos del musical ‘Fama’ (c) Smedia / Teatre Apolo

Un gran elenc per a un espectacle internacional

La nova producció compta amb un repartiment format per una trentena d’intèrprets que han estat escollides a través d’un càsting públic on han participat més de 1000 joves aspirants. “Volíem que els protagonistes de Fama, el musical fossin gent que ha passat per una escola escènica, per connectar més directament amb les emocions dels personatges: la vulnerabilitat, l’amor o la frustració“, explica la directora. Totes les intèrprets han hagut de demostrar destresa no només actuant i ballant, sino també tocant instruments musicals, ja que hauran de tocar en directe instruments com el piano, el saxo, bateria, bongos, violins, flauta travessera, clavicèmbal o les maraques. Els protagonistes seran dues cares poc conegudes però, tal i com afirmen els responsables del musical, molt prometedores: Raudel Raún i Clara Peteiro.

Fotografia dels assajos del musical ‘Fama’ (c) Smedia / Teatre Apolo

Més informació, entrades i imatges a:

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!