En Peyu és un Steve Jobs a la catalana a ‘iTime’

Redacció TeatreBarcelona

L’actor i humorista Peyu es transforma en un Steve Jobs a la catalana a iTime, una obra dirigida per Joan Roura que es podrà veure al Club Capitol els caps de setmana d’octubre i novembre.

TEATRE_BARCELONA-peyu_itime-neus_riba-REVISTA_3

A iTime, en Peyu ha deixat de banda la seva faceta d’humorista després de ser contractat per Time Corporation, una reconeguda empresa americana del sector de la crono-science (un concepte fictici referent a la ciència del temps), amb l’encàrrec de fer una presentació, a l’american style. L’última creació de l’empresa és una màquina del temps en forma d’aplicació per a mòbils.

Segons Roura, han estat durant sis mesos treballant en una obra amb dramatúrgia teatral, allunyant-se del monòleg clàssic, i que transforma el Peyu en un personatge, que fa un viatge i un recorregut. “Perquè en Peyu no és només un humorista, i seria una llàstima no utilitzar les dots d’actor que té”, ha destacat el director.

HUMOR COSTUMISTA I TUPPERWARES

iTime té molta part d’humor meu, humor costumista que és el que més m’interessa, i una mica de crítica política”, relata l’actor. La crítica és una pinzellada referent “al maltractament cultural de l’IVA, a la corrupció i als polítics en general, que no deixen de sorprendre’ns”, ha afegit, tot i que ha reconegut que és una petita part, ja que el comportament humà és el que més els fa riure. L’espectacle també té una mica de màgia, com ja tenia a obres anteriors, amb la que Peyu vol sorprendre: “M’agrada descol·locar l’espectador una mica. No pretenc que em prenguin molt seriosament, ni aspirem al premi Butaca… Però si ens el volen donar…”, ha fet broma. A l’intèrpret l’acompanyen pantalles que, a més de fer com un teló de fons semblant a les presentacions de novetats de grans marques, permet que hi apareguin personatges, amb els que interactua. Els actors Ernest Villegas i Anna Bertran hi apareixen de manera virtual.

TEATRE_BARCELONA-peyu_itime-neus_riba-REVISTA_1

Però aquestes referencies tecnològiques, que utilitzen com a excusa per fer transcorre la història, expliquen que poden ser comprensibles per a tots els públics ja que, encara que no estiguin a l’aguait de les últimes tecnologies, “segur que han anat a alguna reunió de tupperware i identifiquen aquest tipus de presentacions”.

UN SALT QUALITATIU

Pel Peyu, conegut per les seves aparicions al programa televisiu APM? i col·laboracions radiofòniques diverses, aquest espectacle és “un salt qualitatiu” pel que fa a la seva carrera teatral, i sobretot respecte a la seva última obra, Planeta i-Neptú, amb la que ja va deixar de banda la faceta de monologuista clàssic. El valora com un pas endavant tant pel que fa a la construcció narrativa, com a l’escenografia i els recursos virtuals que permet, i sobretot pel fet de trobar-se en un moment de la seva carrera en el que ha pogut “comptar amb l’ajuda de grans professionals” a l’equip.

Podeu veure els primers instants de l’espectacle al següent vídeo:

I trobareu tota la informació sobre dates i horaris a la fitxa de l’espectacle:

Text i fotografies: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!