En Peyu és un Steve Jobs a la catalana a ‘iTime’

Redacció TeatreBarcelona

L’actor i humorista Peyu es transforma en un Steve Jobs a la catalana a iTime, una obra dirigida per Joan Roura que es podrà veure al Club Capitol els caps de setmana d’octubre i novembre.

TEATRE_BARCELONA-peyu_itime-neus_riba-REVISTA_3

A iTime, en Peyu ha deixat de banda la seva faceta d’humorista després de ser contractat per Time Corporation, una reconeguda empresa americana del sector de la crono-science (un concepte fictici referent a la ciència del temps), amb l’encàrrec de fer una presentació, a l’american style. L’última creació de l’empresa és una màquina del temps en forma d’aplicació per a mòbils.

Segons Roura, han estat durant sis mesos treballant en una obra amb dramatúrgia teatral, allunyant-se del monòleg clàssic, i que transforma el Peyu en un personatge, que fa un viatge i un recorregut. “Perquè en Peyu no és només un humorista, i seria una llàstima no utilitzar les dots d’actor que té”, ha destacat el director.

HUMOR COSTUMISTA I TUPPERWARES

iTime té molta part d’humor meu, humor costumista que és el que més m’interessa, i una mica de crítica política”, relata l’actor. La crítica és una pinzellada referent “al maltractament cultural de l’IVA, a la corrupció i als polítics en general, que no deixen de sorprendre’ns”, ha afegit, tot i que ha reconegut que és una petita part, ja que el comportament humà és el que més els fa riure. L’espectacle també té una mica de màgia, com ja tenia a obres anteriors, amb la que Peyu vol sorprendre: “M’agrada descol·locar l’espectador una mica. No pretenc que em prenguin molt seriosament, ni aspirem al premi Butaca… Però si ens el volen donar…”, ha fet broma. A l’intèrpret l’acompanyen pantalles que, a més de fer com un teló de fons semblant a les presentacions de novetats de grans marques, permet que hi apareguin personatges, amb els que interactua. Els actors Ernest Villegas i Anna Bertran hi apareixen de manera virtual.

TEATRE_BARCELONA-peyu_itime-neus_riba-REVISTA_1

Però aquestes referencies tecnològiques, que utilitzen com a excusa per fer transcorre la història, expliquen que poden ser comprensibles per a tots els públics ja que, encara que no estiguin a l’aguait de les últimes tecnologies, “segur que han anat a alguna reunió de tupperware i identifiquen aquest tipus de presentacions”.

UN SALT QUALITATIU

Pel Peyu, conegut per les seves aparicions al programa televisiu APM? i col·laboracions radiofòniques diverses, aquest espectacle és “un salt qualitatiu” pel que fa a la seva carrera teatral, i sobretot respecte a la seva última obra, Planeta i-Neptú, amb la que ja va deixar de banda la faceta de monologuista clàssic. El valora com un pas endavant tant pel que fa a la construcció narrativa, com a l’escenografia i els recursos virtuals que permet, i sobretot pel fet de trobar-se en un moment de la seva carrera en el que ha pogut “comptar amb l’ajuda de grans professionals” a l’equip.

Podeu veure els primers instants de l’espectacle al següent vídeo:

I trobareu tota la informació sobre dates i horaris a la fitxa de l’espectacle:

Text i fotografies: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!