El Teatre Lliure centra la seva nova temporada en el teatre de l’Europa de l’Est

Redacció

El Teatre Lliure ha avançat algunes de les propostes que protagonitzaran la seva cartellera a partir de la pròxima temporada. L’equipament, dirigit per Juan Carlos Martel, centrarà la seva mirada en grans noms, creadors i títols escènics de l’Europa de l’Est. La nova temporada i aquesta mirada més soviètica serviran també per commemorar els 30 anys de la mort de Fabià Puigserver, fundador del Lliure format com a escenògraf a Polònia.

Que podràs veure a la nova temporada del Lliure?

Entre les estrenes que es podran veure destaquen peces com el nou espectacle de Clàudia Cedó Síndrome de gel, una sobre l’emigració europea amb direcció de Xicu Masó; o el darrer projecte de l’Alícia Gorina, que revisitarà Les verges suïcides de Sofia Coppola vint anys després amb Aquell dia tèrbol que vaig sortir d’un cinema.

Altres peces com Crim i càstig de Fiódor Dostoievski, adaptada i dirigida per Pau Carrió i protagonitzada per Pol Lòpez o Míriam Iscla; Oncle Vania de Txékhov on el director lituà Oskaras Korsunovas dirigirà a Julio Manrique; o Imitation of Life de la companyia búlgara Proton Theatre, portan a l’escenari del Lliure l’essència del teatre de l’Europa de l’Est.

A la nova temporada també hi haurà temps per recuperar dues obres que, arran de la pandèmia, no van poder exhibir-se totalment. Per una banda, Carol Lòpez recuperarà Bonus Track, una comèdia sobre la crisi dels 50 amb Dolo Beltran, Paul Berrondo, Borja Espinosa, Andrés Herrera, Vicenta N’Dongo i Bea Segura. Per l’altra, Julio Manrique recuperarà la seva contemporània adaptació de Les tres germanes de Txékhov amb repartiment de luxe format per Mireia Aixalà, Joan Amargós, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Jordi Rico, Marc Rius, Maria Rodríguez, Lluís Soler i Elena Tarrats.

Aquesta seran només una part del que conformarà una temporada on Juan Carlos Martel també voldrà reflexionar sobre temes com la violència estructural que pateixen els joves i “la visió esbiaixada que tenen ells mateixos d’Occident“, la tradició, la paradoxa o la família.

Per a més info, imatges i entrades pots clicar a:
Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!