20 ANYS DEL SAT! TEATRE

El SAT! Teatre celebra 20 anys de vida apostant pel públic del futur i la dansa

El Mag Lari serà l'encarregat d'estrenar una temporada molt especial amb 23 espectacles per a públic familiar i 16 de dansa

Rubén Garcia Espelta

El SAT! (Sant Andreu Teatre) és l’únic teatre municipal de barri que hi ha a Barcelona, durant els seus 20 anys d’història ha aconseguit portar a la seva platea més 700 mil espectadors, ha programat més de 900 espectacles confiant en més de 600 companyies. Es necessiten més motiu per celebrar-ho?

L’any 2003 el SAT! obria les portes amb un espectacle del Mag Lari, que 20 anys després tornarà a pujar a l’escenari d’aquest equipament per estrenar la temporada d’aniversari. L’espectacle, que es podrà veure el 16 de setembre a les 20:30h, estarà precedit d’una celebració que començarà a 17h amb Colors de monstre, una proposta de la companyia Tombs Creatius que reunirà originals jocs de fusta, escultures i experiències per als més petits i petites de casa. Els dos actes seran gratuïts per tothom, tot i que s’hauran de reservar invitacions per veure la representació.

El Mag Lari inaugurarà la temporada dels 20 anys de vida del SAT!

L’equipament de Sant Andreu ha dissenyat una nova temporada que inclou 23 espectacles per a públic familiar (que va d’1 a 6 anys) i 16 propostes de dansa, sense comptar les funcions escolars que programen per alumnes de primària i secundària. I és que, més enllà dels espectacles, el SAT! ofereix el que anomenen una “experiència familiar completa” amb activitats al vestíbul abans i després de les funcions, jocs, una àrea de lectura, manualitats o propostes plàstiques, així com una pissarra gegant a disposició dels infants.

La temporada familiar del SAT!

Experiències per nadons

El SAT! és un dels equipament referent en la programació d’espectacles per a petits i petites espectadores: Els nadons podran viure experiències amb propostes com Sotabosc, de la companyia Inspira Teatre, inspirada en tot el que ens regala la natura; Univers de la companyia Engruna Teatre, una aventura sensorial i interactiva amb poesia visual, música en directe i moviment; o experiència vinculada a la dansa amb Blink Màgic de la companyia Cia. Blink Flash.

Titelles amb companyies de referència

Els espectacles de titelles també seran protagonistes. S’hi veuran espectacles premiats com Núvol núvol de Periferia Teatro, premi Drac d’Or de la Fira de Titelles de Lleida 2021 i Premi FETEN 2020; o reconegudes companyies com El Pot Petit que combina música i titelles en la seva darrera aposta Les aventures del Lleó vergonyós. En aquest àmbit també se celebrarà el comiat d’una de les companyies de titelles més veteranes del país: L’Estaquirot Teatre. Amb 50 anys de vida, la companyia de Vilanova i la Geltrú s’acomiada dels escenaris al SAT! representat, entre 25 de febrer i el 12 de març, tres dels seus muntatges: La pastissera i els follets, L’aventura d’avorrir-se i En Jan Totlifan.

Teatre musical per a tots els públics

Entre les produccions que destaquen aquesta temporada hi ha musicals com En Joan sense por i la casa encantada de La Roda Produccions al novembre:  Artaban, la llegenda del quart Rei Mag, un musical dels A Grup Vocal i Marc Rosich amb música de Marc Sambola i direcció de Marc Angelet; o Maquinaigües de La Tresca i la Verdesca, un espectacle amb música dirigit per Guillem Albà que reflexiona sobe la nostra relació amb l’aigua.

Espectacles de circ i clown

Dansa, acrobàcies, manipulació d’objectes i escultura són els ingredients de l’espectacle Spiralis, una experiència sensorial de circ contemporani que es veurà al novembre, amb moviment, música i poesia visual. La companyia Circ Pistolet apostarà al febrer per Potser no hi ha final, un viatge delirant a ritme de rock, amb acrobàcies d’alt voltatge, música en directe i molta picardia. La part de clown la posen la companyia Teatre Mòbil amb L’odissea del riure perdut, un espectacle familiar d’humor sobre les peripècies d’un rei i el seu bufó.

La temporada de dansa

Pel que fa a la dansa, a l’octubre arriba la 18a edició del Festival Dansat amb 6 espectacles, que combinaran dansa contemporània, urbana i flamenc, amb noms com de companyies com Àngel Duran, Roots, Ancorae Danza o Gaston Core. L’equipament renovarà també la seva vinculació amb festivals de referència com el Dansa Metropolitana o el HOP Festival.

Consulta tota la informació dels espectacles de la programació del SAT! aquí.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!