Tot el que necessites per anar al teatre

El SÂLMON< transmuta i creix per convertir-se en un festival de ciutat

26 novembre 2018
n

Amb més veus i més decisions compartides en diferents espais de la ciutat, el SÂLMON< escalfa motors per a la seva setena edició, que es celebrarà del 22 de gener al 10 de febrer de 2019 com a festival d’arts vives de ciutat dedicat a les pràctiques artístiques contemporànies.

A partir d’aquesta nova edició, el SÂLMON< es proposa ser l’eina facilitadora per a la recerca, la creació de coneixements artístics, la trobada de pràctiques i metodologies artístiques i la capacitació; més enllà d’una direcció artística que pren totes les decisions. També vol apropar-se a un model més sostenible per a l’artista i el públic vinculat a 13 espais i estructures de la ciutat: públics, privats, autogestionats, independents micro, macro…

El festival SÂLMON< vol ser un altaveu de l’ecosistema artístic de la ciutat promovent la trobada entre comunitats diferents (artistes, públic i professionals). La idea és que s’estableixi una relació coherent amb les estructures còmplices que permeten que el públic pugui gaudir de la proposta de l’artista més enllà del moment puntual del festival i que, més enllà de proveir d’un espai de representació, el festival permeti la interacció i la participació del públic perquè aquest s’involucri.

Aquesta setena edició marca un canvi en el futur del festival que passarà a convertir-se en una unitat operativa independent d’El Graner i el Mercat de les Flors mantenint la relació administrativa, estructural i de contingut. Entre setembre i octubre s’obrirà una convocatòria oberta per poder optar a ser unitat operativa del festival, amb un projecte programa per tres edicions (del 2021 al 2023).

Amb aquesta idea de mutació, i fruit de la col·laboració amb la Fundació Joan Miró, el SÂLMON< ha decidit encarregar la imatge del festival a l’artista Fito Conesa, que recentment ha exposat a la Fundació Joan Miró la peça El nostre camí queda, dins el cicle d’exposicions Un monstre que diu la veritat.

Entre els primers artistes confirmats, trobem noms de personalitats de l’escena de la creació contemporània com Azkona & Toloza, Vértebro, Ensemblé Topogràfic i Xavi Lloses, Bárbara Bañuelos, Iniciativa Sexual Femenina, Paz Rojo, Orquestina de Pigmeos, Manuel Rodríguez, Carmelo Salazar, Chiara Bersani, Jefta van Dinther, El Pollo Campero comidas para llevar, Mònica Muntaner i Rosa Muñoz, Los Detectives, entre d’altres.

Amb l’objectiu que el públic, més enllà de sentir-se convocat, se senti també involucrat amb les diferents propostes, un dels grans eixos d’aquesta edició serà el focus Art i Educació que ocuparà la primera setmana de programació i que culminarà amb la Bacanal a la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació. A més, també se celebraran tallers de formació específica sobre arts en viu dirigits a educadors i educadores de la mà de Maria AcasoJavier Cruz i Fernando Gandasegui.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari