‘El Rei Lear’ i ‘El curiós incident del gos a mitjanit’ encapçalen les nominacions als Premis Butaca

Redacció

Aquest dimarts 14 s’ha celebrat la Festa dels Nominats dels Premis Butaca 2015, on s’han anunciat els noms dels nominats dels premis que reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques vistes al nostre país en la darrera temporada. S’obre ara el període de votacions a través del web dels premis fins al 16 de novembre. La gala de lliurament dels guardons se celebrarà al Teatre Principal el dilluns 23 de novembre.

TEATRE_BARCELONA-nominats_butaca-REVISTA_1

LES NOMINACIONS

El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, ambdós muntatges del Teatre Lliure, amb vuit nominacions, lideren el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC), Una giornata particolare (La Perla 29) amb cinc i La Partida (Teatre Romea/Grec’14) amb quatre nominacions.

Els nominats a millor muntatge teatral són El Rei Lear (Teatre Lliure), L’art de la comèdia (TNC), La Partida (Teatre Romea/Grec’14), El President (TNC, Temporada Alta, El Canal), El curiós incident del gos de mitjanit (Teatre Lliure) i Una giornata particolare (La Perla 29).

TEATRE_BARCELONA-actors_curios_incident-REVISTA_1

Les actrius nominades a millor paper protagonista són Núria Espert per El rei Lear, Rosa Renom per El president, Sílvia Bel per Vells temps, Mercè Arànega per L’alè de la vida i Clara Segura per Una giornata particolare. Com a millor actor, estan nominats Pol López per El curiós incident del gos de mitjanit, Lluís Homar per Terra Baixa, Francesc Orella, per El President, Joan Carreras per L’art de la comèdia i Pablo Derqui per Una giornata particolare.

TEATRE_BARCELONA-actors_butaca-REVISTA_1

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són El Llarg dinar de Nadal (La Ruta 40), Tortugues (Flyhard Produccions), Vells Temps (Sala Beckett/Grec’14), L’alè de la vida (Q-Ars Teatre/Velvet Events) i La gavina (Teatre Akadèmia/Eix 49).

Pel que fa al millor muntatge per al públic familiar estan nominats El petit príncep (La Perla 29), Rhum (Grec’14) i Magic Tribute (La Seca-Brossa).

TEATRE_BARCELONA-rhum_butaca-REVISTA_1

Flor de Nit – El Cabaret (Gataro-Almeria Teatre), Mares i filles (Bohèmia’s), Per sobre de totes les coses (Teatre Gaudí) i A la burgesa (Think Big) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són Sin Baile no hay paraíso (direcció Pere Faura), Torobaka (direcció Akram Khan i Israel Galván), Islàndia (direcció Marcos Morau) i Caída libre (direcció Sharon Fridman).

TEATRE_BARCELONA-mares_i_filles-butaca_REVISTA_1

Font i fotografies: Premis Butaca

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!