El musical d’èxit ‘Guillermotta’ torna a la cartellera

Rubén Garcia Espelta

Guillermotta torna a la cartellera teatral després de la seva temporada d’estrena a la Sala Atrium, on es va estar entre novembre i desembre de 2021.

Guillermotta és un alter ego molt particular de la Guillermina Motta, encarnat per l’actor i cantant Jordi Vidal, que interpreta alguns dels temes essencials de la trajectòria de l’artista barcelonina. “Guillermina Motta és, per a mi, l’artista més íntegra, més genuïna que ha donat aquest país”, explica l’actor: “Segurament, una figura com ella, en altres països estaria més reconeguda i tindria més musicals”.

Escrit i dirigit per Jordi Prat i Coll, Guillermotta és un íntim concert escenificat on no faltarà la ironia, la sensibilitat, el compromís o la poesia que tant caràcter donaven a les actuacions d’aquesta artista. “Ens hem posat la perruca per a ser ella, per esdevenir vedettes menjamascles i també elegants chansonieres”, comenta Prat i Coll: “Ho hem fet perquè ens estimem la seva música, les lletres que mouen aquesta música i sobretot l’ànima que les va unir”. La veterana artista, que es va retirar de la vida social l’any 2002 i es dona poc als homenatges, ha vist l’espectacle dues vegades i ha donat la seva ‘benedicció’.

Cornudella, Prat i Coll i Vidal, els tres Jordis de ‘Guillermota’

A escena, l’actor Jordi Vidal s’acompanya del piano de Jordi Cornudella, qui assumeix també la direcció musical, per fer un íntim retrat d’aquesta compositora, lletrista, adaptadora o cupletista que, a part de popularitzar temes com Lily Pantera o la famosíssima cançó Remena nena, ha cantat temes de la chanson française o ha musicat poemes de Salvat-Papasseit, Carner o Sagarra. “Malgrat la visió més frívola que tenim d’ella durant els 80, la Guillermina té una part més profunda que connecta amb els sentiments, i això també ho hem volgut traslladar a l’espectacle”, explica Vidal, qui va rebre aquest any el Premi de la Crítica al Millor Actor de Musicals per aquest mateix espectacle. “És un espectacle fet amb molt d’amor i sobretot amb molt de respecte cap al repertori d’una dona extraordinària”, afegeix el director: “Una dona que va fer de la frivolitat anècdota i de la tristesa categoria, que ha sabut navegar per aquest país aportant intel·ligència, gust, murrieria, ironia i sobretot coherència i estima per tot un patrimoni cultural”.

Amb Guillermotta, Vidal tanca una trilogia que va començar l’any 2005 amb un muntatge dedicat a Ovidi Montllor i l’any 2011 amb un homenatge a Jacques Brel, i ara toca Guillermina Motta, molt amiga del primer i que va cantar en català moltes cançons del segon.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!