SALT A BROADWAY

El Mago Pop es prepara per fer realitat el seu ‘somni americà’

Aquest agost Antonio Díaz estrenarà 'Nada es impossible' a Nova York i anuncia que s'ha comprat un teatre a Branson, la capital escènica de Misuri

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Victòria del Paral·lel s’ha convertit en un aeroport des d’on s’ha ampliat la notícia del viatge d’Antonio Díaz, el Mago Pop, cap als Estats Units. Els plans per trepitjar els Estats Units estaven previstos pel juliol de 2020, però la pandèmia del coronavirus va estroncar el somni. Tres anys després la fita sembla que comença a complir-se i aquest proper 17 d’agost l’artista de Badia del Vallès estrenarà Nada es impossible al Ethel Barrymore Theather de Nova York. 

Branson, el camp base per assaltar les Amèriques

El 23 d’abril acabarà funcions a Barcelona i la companyia de l’artista de Badia del Vallès, formada per 20 persones, emprendrà el viatge transoceànic. “El meu somni és ser a Broadway un o dos mesos a l’any”, explica l’il·lusionista català: “Si volem fer carrera als Estats Units necessitem un lloc base”. Per aquest motiu Antonio Díaz ha anunciat l’adquisició d’un nou teatre a Branson, a l’estat de Missouri, que es troba estratègicament al centre dels Estats Units: “Està a menys de 20 hores en cotxe de Nova York i Las Vegas”. 

Branson (Missouri) és la capital de l’oci familiar dels Estats Units

Branson és la capital de l’oci familiar nord-americà i, en pocs anys, s’ha posicionat com una gran capital escènica amb un conjunt de teatres que sumen 57.000 localitats, més que el mateix Broadway novaiorquès. El Branson Magic Theater, que és com ha rebatejat l’equipament, compta amb un aforament de 2800 persones i no acollirà l’espectacle fins a la primavera del 2024 perquè de moment servirà a la companyia catalana per acabar de preparar tots els detalls tècnics que tindrà Nothing is Impossible a Broadway.

El Mago Pop farà l’agost a Broadway

Nothing is Impossible serà “molt similar” a l’espectacle actual d’El Mago Pop, Nada es impossible, encara que té algunes diferències al guió per adaptar-lo a la cultura dels Estats Units, així com algun joc que portaran a terme de forma diferent i els vídeos també seran diferents.

Antonio Díaz es proposa així complir, en solitari, una fita històrica per a les arts escèniques espanyoles que situa l’il·lusionisme a la primera divisió mundial. “Mai he tingut ni inversors ni socis”, afirma: “Havia tingut altres oportunitats d’anar a Broadway, però com artista contractat”. L’aventura americana, en  aquest cas, serà pel seu propi compte. “Fa deu anys no podia pagar a un tècnic, feia bolos a la Mostra d’Igualada… i ara em trobo fent un espectacle que, amb xifres actuals, hagués omplert dues-centes vegades el Palau Sant Jordi”.

L’espectacle farà una temporada de cinc setmanes a l’històric Ethel Barrymore Theater, inaugurat l’any 1928 gestionat per la Shubert Organization, que gestiona 20 teatres només a Nova York. Pel seu escenari han actuat grans noms com Marlon Brando, Katharine Hepburn o Maggie Smith.  

“Faig les coses amb el cor i amb números”, diu l’artista: “No confiem en un èxit garantitzat, però sí que ho donarem tot per aconseguir-ho”. El que sí que està confirmat és que aquest serà el primer muntatge nacional contemporani en representar-se a la primera divisió del circuit de Broadway i que a diferència de l’anomenat Off Broadway perquè inclou només la programació que es representa a teatres professionals amb més de 500 localitats.

Després de Broadway, el Mago Pop, passarà els Nadals fent funcions al Teatre Victòria, al maig del 2024 farà funcions a Branson i l’octubre del 2024 farà nova temporada a Madrid. Aconsegueix entrades per les últimes setmanes de Nada es imposible a Barcelona:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!