Commedia dell’arte a La Seca

Mercè Rubià

La Cia de la Rosa porta el seu humor esbojarrat a La Seca-Espai Brossa amb La mascarada fantàstica, una obra amb màscares, cançons, improvisació i una interpretació molt física. 

TEATRE_BARCELONA-mascarada_fantastica-REVISTA_1

Som a Venècia, cap al segle XVI. Un ric mercader ha concertat el matrimoni entre el seu fill, Giorgio, i la bella princesa Doralice. Però els joves no estan d’acord amb aquest casament de conveniència i la seva rebel·lió contra el sistema establert donarà el tret de sortida a una trama on res no és el que sembla. Tot això, amb només una cortina de fons i quatre actors que es multipliquen en els seus personatges per plorar, riure, cantar, empaitar-se i viatjar de Venècia a Catalunya per, fins i tot, fer cagar el tió a mitja funció. Tampoc defugiran el personatge que ningú voldria trobar: la Mort, “que ens demostrarà que la vida és allò que passa mentre tu fas altres plans”.

Els intèrprets són Rubén Carrasco, Aïda Puig i Andreu Rami, a més d’Eugènia González, directora de l’espectacle i professora dels tres joves. Tots quatre formen la Cia. de la Rosa, amb la que ja han presentat Commedia a mida i Commedia a la fresca. La marca de la casa, doncs, és la Commedia dell’Arte, a més de la creació dels espectacles a partir de la improvisació, amb la intenció d’oferir un teatre “lúdic, festiu i de qualitat”.

A casa nostra hi ha poques companyies que es dediquin a la Commedia dell’Arte, aquest gènere que troba l’origen en els rituals carnavalescos i que des dels seus orígens s’acostumava a representar no a partir de textos d’autor, sinó a partir d’un argument inspirat en la realitat quotidiana i números acrobàtics, de dansa, música i cant, per la qual cosa els intèrprets tenien una preparació molt física. La Seca-Espai Brossa, però, ha optat per potenciar-la, no només programant espectacles com aquest, sinó també amb les Festes de Commedia dell’Arte al Born, que ofereixen espectacles al carrer durant el mes de juny, coincidint amb les festes del Casc Antic de Barcelona.

TEATRE_BARCELONA-mascarada_fantastica-REVISTA_2

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

El 28è Circ d’Hivern rasca en la tradició

Una edició més, i ja en van vint-i-vuit, l’Ateneu Popular de 9Barris es presenta amb ganes d’entretenir, emocionar i reflexionar. Aquest any, el tàndem format per Magda Puig i Oriol […]

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure és transforma en un cinema

El Teatre Lliure de Gràcia s’ha convertit en un cinema per acollir l’estrena d’El cine, un drama còmic de la dramaturga nord-americana Annie Baker que dirigeix Marilia Samper. El muntatge transcorre en un cine atrotinat d’una ciutat qualsevol de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!