Una jornada particular amb Clara Segura i Pablo Derqui

Mercè Rubià

Ja sabeu què hi faran a la Biblioteca de Catalunya, aquesta temporada? Prepareu-vos perquè Oriol Broggi dirigirà una versió de la pel·lícula Una giornata particolare, protagonitzada per Clara Segura i Pablo Derqui, i Julio Manrique es convertirà en el Timó d’Atenes al Festival Shakespeare.

TEATRE_BARCELONA-Presentacio_Perla-REVISTA_1

La Perla 29 ha presentat aquest dilluns la temporada en família, amb els espectadors més fidels i els socis de l’Assocperla. Amb el decorat de Cels de fons, que encara es pot veure fins a mitjans d’octubre, el director de la companyia, Oriol Broggi, ha desgranat els espectacles que, de moment, tenen previstos acollir a la Biblioteca de Catalunya durant aquest curs.

L’espectacle que ha generat més expectació entre els assistents és Una jornada particular, d’Ettore Scola, que protagonitzaran Clara Segura i Pablo Derqui sota la direcció d’Oriol Broggi. “No és el llogater del sisè qui és antifeixista. És el feixisme qui és l’anti-llogater del sisè”, deia Gabriele a la pel·lícula protagonitzada per Sophia Loren i Marcello Mastroianni. Clara Segura s’interroga sobre la vigència que té una obra sobre la visita de Hitler a Roma, on Mussolini treu tota la gent al carrer a rebre’l. “Potser no estem vivint una situació com aquella, però sí molt complicada”. A més, “és una història que a pesar del context històric és molt bonica, l’espectador hi pot empatitzar molt”. Hi està d’acord Derqui, que considera que és una història molt tendra i amb “un amor diferent, especial”.

Broggi ha explicat que de moment encara no han començat els assajos, “només hem fet un parell de dinars”, i que no sap si partirà de la pel·lícula o no. El que té clar és que durant el procés de creació de l’obra ha de tenir ben aprop els actors principals i treballar-la conjuntament, perquè s’hi han de sentir molt còmodes. S’estrenarà el mes de març, just una setmana després que Derqui acabi la gira de l’Orfe del Clan del Zhao.

TEATRE_BARCELONA-Timo_Atenes-REVISTA_1

Abans, el mes de novembre, arribarà el Timó d’Atenes de William Shakespeare, amb direcció de David Selvas i protagonitzada per Julio Manrique. Formarà part del Festival Shakespeare, que des de fa dos anys s’aixopluga a la Biblioteca de Catalunya, després d’onze anys d’existència i molts calvaris. “Ens fa il·lusió només dir que tornem a ser-hi”, expliquen les seves organitzadores, que reconeixen que la seva tasca ha estat gairebé “com una cursa d’obstacles” que ha passat per Mataró i Santa Susanna, abans d’arribar a la Barcelona. A més del Timó d’Atenes, s’hi podran veure altres estrenes, lectures i conferències, que des del Festival intentaran que després tinguin una sortida cap a Europa.

“Davant la situació actual del teatre, tenim dues opcions, quedar-nos al baixell, o tirar-nos a l’aigua i nedar. I nosaltres hem optat per llençar-nos”, diu David Selvas. El director d’aquest Timó, explica que l’obra sembla escrita per al moment actual perquè “retrata un canvi de paradigma, com aquesta societat ja no es pot revehicular”. És la història d’un ciutadà ric i poderós que, d’un dia per l’altre, s’adona que ja no té diners, però que pensa que no serà cap problema, perquè després d’anys de fer regals als seus amics, ara l’ajudaran. Però no és així, tothom li gira l’esquena, i a partir d’aquí “es converteix en una mena de filòsof i comença a qüestionar-s’ho tot”, explica Manrique, que assegura que tot i que és una història amarga, estan “obstinats a que tingui una certa llum”.

TEATRE_BARCELONA-Petit_Princep-REVISTA_1

Com ja us vam explicar, La Perla 29 també participarà de la producció del musical El petit príncep, que es podrà veure durant el Nadal al Barts i que protagonitzaran Elena Gadel, Àngel Llàcer, Marc Pociello i Xavi Duch. Per Broggi, “és una bona ocasió per fer un altre tipus de teatre, entrar en contacte amb un altre món i altres maneres de fer”. I és que precisament la companyia es pren aquesta temporada com un punt d’inflexió i reflexió. Anna Madueño, responsable de comunicació i gires, explica que des d’Incendis la feina de la companyia s’ha doblat i volen veure com gestionar aquest creixement, a més d’intentar sortir de Catalunya i ampliar les gires a l’Estat espanyol.

Text: Mercè Rubià

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

‘El Messies’ més espiritual arriba al Liceu

El Messies de Georg Friedrich Händel és probablement l’oratori més popular que existeix. És habitual que pels volts de Nadal se’n facin representacions diverses arreu, sovint en format participatiu, fet […]

Comentaris
  • Helena Sevilla

    Meravellosa noticia per a una jornada particular de perla 29, amb clara segura i pablo derqui un imperdible a escena, esperem dates per comprar le entrades.

    Respondre
    24/09/2014
Enllaç copiat!