Circ, teatre, performance i música al Castell de Montjuïc

Ivan F Mula

El cicle Nits al Castell torna a partir del 2 de juny. Durant diverses nits de juny el pati d’armes del Castell de Montjuïc es transformarà en un espai on anar a gaudir d’actuacions artístiques, tastar les delícies culinàries de les caravanes ambulants de menjar i gaudir de les vistes nocturnes de la ciutat. La programació, d’accés gratuït, vol recuperar l’espai del Castell per a la ciutat.

L’edició 2017 arrencarà amb un combinat de circ a càrrec d’artistes residents al taller de l’Ateneu Popular de Nou Barris. Mostraran el seu Combinat de circ, una experiència que neix de proposar a un seguit d’artistes de circ treballar durant una setmana amb un director determinat. En aquesta edició, la número 53, el director ha estat Jorge Albuerne (Ye Orbayu), i ha creat un espectacle amb artistes del trapezi com Julia Farrero i Sabrina Catalán, reis del diàbolo com Diegolow, clowns com Nando Caneca, malabaristes com Dulce Duca o especialistes en verticals com Enric Petit.

Les nits continuaran amb una proposta transformadora sobre la vida i la mort, The Last Cabaret, del performer Kiku Mistu. El creador mostra 12 taüts redissenyats en objectes quotidians en una instal·lació transdisciplinar que planteja la manera com afrontem la mort. Personificat en artista de cabaret, que resumeix l’essència de l’ésser humà, Kiku Mistu aproxima a l’espectador al tabú de la mort i proposa un acte de reconciliació i de celebració del cicle de la vida. El temps, la vanitat, la culpa, l’atzar, l’amor, la transcendència, l’hedonisme, el carpe diem… són alguns dels motius temàtics que acompanyen un recorregut interactiu en què els espectadors “poden experimentar en primera persona la dimensió poètica, utilitària i transcendent de cada un dels taüts-objectes”. Finalment, el cicle acabarà amb un concert a càrrec de The Excitements.

5 ANYS DE L’ÈXIT D’OBSKENÉ: ‘FENTEOVEJUNA’

Les activitats, però, no es queden només a les nits de divendres. La companyia Obskené commemora el cinquè aniversari de l’estrena del seu èxit Fuenteovejuna tornant a representar l’obra al pati d’armes del Castell de Montjuïc, indret on es va representar l’obra per primer cop. Durant aquest cinc anys Obskené ha estat girant l’obra per tot el món, rebent nombrosos premis i distincions. La funció, programada per a l’11 de juny a les 18.30h, serà gratuïta.

Escrit per
Ivan F Mula
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!