Cinc Lorca per al 2017

Redacció

El passat 18 d’agost va fer 80 anys de la mort de Federico García Lorca. Executat durant la Guerra Civil per la seva homosexualitat i l’afinitat amb el Front Nacional, el poeta i dramaturg andalús és sens dubte una de les figures més importants del teatre en castellà del segle XX. La seva obra, que combina la farsa, la comèdia, la tragèdia i el drama, és extensa. Aquest 2017 se’n podran veure unes quantes. A més, també es podran veure espectacles que recorden la seva trajectòria i figura.

Us en recomanem cinc:

UN AMOR IMPOSSIBLE A LA SECA

La Seca-Espai Brossa presenta Amor de Don Perlimpín con Belisa en su jardín, una història d’amor impossible estrenada l’any 1933. Els protagonistes són Don Perlimplín, un home madur i inexpert, i la jove Belisa. Una parella que s’uneix en matrimoni forçada per la pressió de les convencions socials. Ella, però, s’enamorarà d’un altre home que, a diferència del seu marit, pot garantir-li la passió.

FEDERICO I CATALUNYA

A l’Àtic 22 Assumpta Rojas ens endinsa, a la meravellosa personalitat del poeta a través del monòleg Hola Federico, posant accent a la seva intensa i amorosa relació amb Catalunya, intercalant fragments dels seus poemes i cançons.

L’ESPERADA VERSIÓ DE BODAS DE SANGRE DE BROGGI

Una de les obres més esperades de l’últim tram de temporada és sens dubte la versió de Bodas de sangre que dirigirà Oriol Broggi a la Biblioteca de Catalunya i que protagonitzaran Clara Segura i Pablo Derqui, entre altres.

DESIG I ASFÍXIA SEGONS EL PROJECTE INGENU

Marc Chornet i el Projecte Ingenu, que ja han versionat amb èxit Hamlet i Romeu i Julieta, de Shakespeare, adapten ara una de les altres grans obres de García Lorca, Yerma. Una obra que reflecteix l’asfixia que genera la vigilància i la intromissió de l’entorn en una parella i com les relacions no gaudeixen de la llibertat necessària per al desig.

PEP TOSAR S’APROPA AL SEU MÓN INTERIOR

L’actor i director Pep Tosar torna, després de l’estrena al Festival Grec 2015, amb el seu viatge sorprenent pels paisatges lorquians de Castella i Andalusia. Una biografia sonora i visual que vol ajudar a donar a conèixer el poeta a través de la seva obra i fragments biogràfics acompanyats d’una banda sonora creada per a l’espectacle.

 

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Els noms claus de la nova temporada del Grup Focus

El Grup Focus ha presentat les seves apostes per la nova temporada 2023-2024. Amb un total de setanta espectacles programats, incloent-hi 14 produccions pròpies i 15 coproduccions, els quatre teatres […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!