El cicle ‘Dansa Ara’ torna a La Pedrera amb La Veronal, Cesc Gelabert, Sonia Gómez i creadors emergents

Ivan F Mula

El cicle Dansa Ara, que ofereix diferents peces de dansa en l’entorn únic de La Pedrera, torna aquest dijous 19 d’octubre amb un programa que combina grans coreògrafs i companyies reconegudes com La Veronal amb joves creadors emergents.

TEATRE_BARCELONA-La_Pedrera-MAIN

El cicle, que compta amb la complicitat del Mercat de les Flors i el Graner, ofereix als espectadors un recorregut pel bon moment creatiu de la dansa de casa nostra. Diverses creacions mostren la gran diversitat de la dansa contemporània amb propostes úniques, estrenes i altres adaptades expressament per a La Pedrera.

Una de les peces destacades és Vorònia, d’una de les companyies catalanes més reconegudes internacionalment, La Veronal. La companyia adapta diferents coreografies la peça que va inaugurar el Festival Grec 2015 perquè dialoguin amb l’obra de Joan Ponç, tot endinsant-se en un recorregut amb el públic per la sala d’exposicions de La Pedrera.

El veterà coreògraf Cesc Gelabert presenta una obra especialment creada per ser representada al subsòl de La Pedrera. Es tracta de Al lloc, inespecífic, una reflexió sobre el temps i l’espai amb la memòria posada als anys 70, quan ballava i assajava a l’estudi de Ramon Casas o al present, ara que el ballarí prepara una peça per a l’exposició de Ramon Llull.

La companyia Moveo, que va captivar el públic de la passada edició de FiraTàrrega amb un llenguatge físic que connecta diferents disciplines com ara la dansa, el circ o el clown, hi porta Conseqüències¿Dónde estoy cuando soy dos? Patricia Habchy hi serà amb The meeting-point, una coreografia poètica i còmica, composta de gestos i situacions quotidianes, on un home i una dona es troben en una plaça pública per ballar.

Apel·lació a la pedra de la performer i ballarina Sonia Gómez clourà el cicle. A la peça s’uneix amb Pere Jou per tal de conversar sobre les escultures d’en Miquel Blay, portades expressament des del Museu de la Garrotxa. D’una forma tendra i divertida miren, ballen i dialoguen amb la pedra tallada pel cèlebre escultor olotí en un recorregut per diferents espais de La Pedrera.

Podeu trobar la programació complerta i més informació al web de La Pedrera.

 

Escrit per
Ivan F Mula
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!