Cia. Pepa Plana, Ino Kollektiv i Slow Olou, entre els guanyadors dels X Premis Zirkòlika

Redacció

L’espectacle de pallasses Veus que no veus, de Cia. Pepa Plana, ha estat un dels guanyadors de la X edició dels Premis Zirkòlika de Circ. Protagonitzat per la pallassa vallenca Pepa Plana i l’actriu igualadina Noël Olivé, el muntatge recupera les clàssiques entrades dels pallassos de pista però, com a gran novetat, amb una mirada femenina. D’altra banda, un altre espectacle protagonitzat només per dones, en aquest cas Ino, de Ino Kollektiv, s’ha emportat el premi al millor espectacle de circ de carrer per la força de les seves acrobàcies, el seu suggerent treball col·lectiu i també per trencar els estereotips de gènere. D’altra banda, al premi de votació popular que s’ha anunciat aquesta setmana per a l’espectacle Escargots, de Slow Olou (Toti Toronell i Pere Hosta), cal afegir-li ara el premi especial que ha concedit el jurat per la compenetració de la parella i per crear un univers absurd i saber portar-lo també a les xarxes socials.

La resta de guanyadors dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya han recaigut en el muntatge Vekante del Circ-Teatre Rosa Raluy (millor espectacle de circ de carpa)’, els equilibris sobre taulons de Ovvio, de Kolektiv Lapso Cirk (millor espectacle de circ de sala), Carpa Revolució (millor iniciativa per a la projecció del circ), Nom Provisional (millor companyia emergent), Circ Perillós (millor trajectòria) i Maiol Pruna i Francesco Germini (millor número de circ).

Els premis estan organitzats per la revista de circ Zirkòlika i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Els deu guardons s’han concedit a la carpa del Circ Històric Raluy, durant la celebració d’una Nit de Circ que ha comptat amb un espectacle amb música en directe i diferents artistes (Marta Finazzi, Fakir Testa, Hop Battle, Francesco Caspani, Andrea Sperotto i El Senyor de les Baldufes) i el posterior lliurament presentat per Tortell Poltrona (Jaume Mateu). El popular pallasso ha llegit 10 textos i poemes al voltant del circ escrits per Joan Salvat-Papasseit, Joan Brossa o el pallasso Grock, entre molts d’altres. A continuació, el llistat de tots els premiats:

MILLOR ESPECTACLE O ENTRADA DE PALLASSOS: Veus que no veus – Cia. Pepa Plana

PREMI AL MILLOR ESPECTACLE DE CIRC DE CARPA: Circ-Teatre Rosa Raluy

PREMI AL MILLOR ESPECTACLE DE SALA: Ovvio – Koletiv Lapso Cirk

PREMI AL MILLOR ESPECTACLE DE CARRER: Ino – Ino Kollektiv

PREMI ESPECIAL: Escarots – Cia. Slow Olou

MILLOR NÚMERO DE CIRC: Acrobàcies – Maiol Pruna & Francesco Germini

MILLOR TRAJECTÒRIA: Circ Perillós

MILLOR COMPANYIA O ARTISTA EMERGENT: Nom provisional

MILLOR INICIATIVA PER A LA PROJECCIÓ DEL CIRC: Carpa revolució

PREMI DE VOTACIÓ POPULAR: Escargots – Slow Olou

Un  total de 25 projectes, entre espectacles, companyies, números de circ i iniciatives per a la projecció, havien estat nominats als IX Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, els guardons creats el 2010 per a visibilitzar les arts circenses, crear circuits i reconèixer els espectacle de qualitat vistos a Catalunya. El jurat dels IX Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya ha estat format aquest any per Cristina Cazorla (La Puça Espectacles), Ramon Múñoz ‘Karoli’ (monociclista), Lola Casademont (Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà), Ignasi Gil (acròbata), Giulia Poltronieri (gestora cutural), Marcel Barrera (periodista i cap de redacció de la revista de circ Zirkòlika) i Manel Sala ‘Ulls’ (fotògraf). El premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ ha estat concedit per l’Associació de Professionals del Circ a Catalunya (APCC).

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!