Tot el que necessites per anar al teatre

Les arts escèniques s’escampen pels barris amb el Barcelona Districte Cultural

3 maig 2017
n

Aquest dimecres, 3 de maig, s’inicia la programació del Barcelona Districte Cultural, un circuit estable i gratuït de teatre, dansa, circ i música en diferents centres cívics de la ciutat. S’hi podran veure companyies i artistes com Animal Religion, Les Impuxibles, Marc Martínez o Sònia Gómez.

Fins a 20 propostes artístiques -7 de teatre, 5 de dansa i circ, a més de les 8 de música- es representaran durant els propers mesos en 13 centres cívics de Barcelona. En total es faran 88 actuacions, donat que cada espectacle es representarà, com a mínim, tres cops. A més a més, es posaran en marxa cinc projectes artístics comunitaris. Aquesta primera edició es repartirà entre la primavera, durant els mesos de maig i juny, i la tardor, prevista per als mesos d’octubre, novembre i desembre. Ara per ara, les activitats seran gratuïtes, però més endavant l’ICUB es planteja la possibilitat de que siguin de pagament.

El projecte és un dels eixos del ‘pla de xoc’ cultural del responsable municipal de Cultura, Jaume Collboni, i està previst que, la propera edició, dobli els centres cívics implicats, a més de créixer el nombre d’artistes. El 2018, doncs, les xifres previstes són de 300 actuacions repartides en dues edicions.

Barcelona Districte Cultural està concebut per a gent que normalment no va al teatre ni a concerts, que no tenen hàbits culturals, i volem treballar perquè els tinguin”, explicava Collboni a la presentació del projecte, al Centre Cívic Urgell. La seva directora, Sònia Feligresas, en destacava que “és la primera vegada que es crea una programació conjunta” i, sobretot, el fet que es tracta d’unes propostes “que normalment no podem oferir perquè no tenim recursos o són molt arriscades per al nostre públic, que habitualment és gran. Esperem que així se’ns apropi el públic jove”.

Entre els espectacles que es podran veure en aquesta primera edició, destaquen propostes com Indomador, de la companyia Animal Religion, que explora les relacions entre l’home i les bèsties a través del circ; Limbo de Les Impuxibles, que aborda la transsexualitat des de la dansa i el teatre; Humor i hòsties, el one man show biogràfic de Marc Martínez; Mi madre y yo, on la a ballarina i coreògrafa Sònia Gómez puja a l’escenari amb la seva mare, Rosa Vicente, amb qui balla música de Tina Turner, Nina Hagen, Kraftwerk o Jeanette; o Aneboda, una comèdia escrita i dirigida per Joan Yago sobre els somnis i esperances de tres amics que es desenvolupa amb el temps de muntatge de l’armari més econòmic de la multinacional sueca.

Podeu consultar tota la programació al web Barcelona Districte Cultural.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari