Arriba el Festival Barcino, el ‘fringe’ barceloní

Redacció

Durant tot el mes de juliol el Teatre Almeria es converteix en una plataforma de propostes escèniques al marge del circuit convencional.

índex

El Festival Barcino va néixer l’any 2007 com un “off off del Grec”. La seva vocació és la d’esdevenir una plataforma per a propostes escèniques i audiovisuals que, tot i el seu valor artístic, per diversos motius no encaixen en les programacions estables i els circuits convencionals.

Aquest mes de juliol torna a la càrrega a l’Almeria Teatre, situat al barri de Gràcia. Un teatre gestionat per la companyia Gataro que busca estar fora dels circuits convencionals amb propostes d’alta qualitat, sense renunciar al sentit comercial, emulant el concepte ‘fringe’ europeu. “Volem arribar al màxim de públic possible fent un teatre que compleixi la doble funció d’entretenir i incitar el debat”, expliquen.

En aquesta novena edició es podran veure diferents espectacles de teatre, dansa i música, a més de l’espectacle inaugural, Corazón idiota, un concert còmic de Malena Vieytes que recorre els paisatges emocionals de l’ànima des de l’humor irreverent. Un més destacats és De la Miss a la Mitad, un espectacle que fusiona teatre i cabaret per explicar la història d’Adolfo,“un Billy Elliot veneçolà i homosexual que somnia ballar, aconseguir la fama i viatjar per tot el món com si fos Mis Veneçuela o Raffella Carrá”. Una història agredolça on el ballarí i transformista explica l’altra cara de l’èxit i com, després de fugir de la misèria i assolir un cert reconeixement a Barcelona, una malaltia l’obliga a replantejar la seva vida.

El Show del Happy Pollo de ChickenFem Teatre és una comèdia incisiva que, des de l’esperit de joc i l’honestedat, pretén criticar una sèrie de valors culturals que vivim i que patim: la ficció de què tots som consumidors burgesos. La gent que em veu de Francis CIA, per la seva part, mostra un duel entre la llibertat i la submissió, la ingenuïtat i el desencís, el valor de l’amistat i l’amargor de la solitud.

Com a novetat, cada espectacle tindrà un dia de la setmana assignat i es podrà veure durant tot el mes. D’aquesta manera, no només es podrà veure un espectacle diferent cada dia, sinó que, com ja passa en altres ciutats com Madrid o Buenos Aires, “es potenciarà el boca­-orella dels espectadors”.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!