Antonio Banderas porta ‘Company’ a Barcelona amb un nou protagonista

Rubén Garcia Espelta

Després de triomfar durant cinc mesos al Teatro Soho CaixaBank de Màlaga, el musical Company arriba al Teatre Apolo de Barcelona del 2 de maig al 12 de juny. Roger Berruezo substituirà en el paper protagonista al mateix director de l’espectacle, Antonio Banderas, que com ja ha passat amb A Chorus Line no actuarà durant la gira.

Company és un musical culte, escrit per una de les grans llegendes de Broadway, complex, sense una narrativa tradicional, es mou amb esquetxos i amb un personatge central que deambula, que té tribulacions, reflexions sobre la seva vida i el compromís que adquireix amb el seu cercle d’amics”, comenta Banderas a Màlaga. La història se centra en el personatge de Bobby, un home solter que compleix 50 anys i que s’enfronta a les seves pors, decepcions i que busca ser estimat per algú que el faci sentir viu. “Em plantejo Company com una visió retrospectiva”, explica el director: “Un flashback on Bobby revisita els seus amics viatjant en el temps, fins als anys 70, des d’on és testimoni del que foren les seves contradiccions, les seves pors, els seus amors i desamors, per confrontar-ho amb la seva actual solitud triada, i amb la certesa del pas implacable i inexorable del temps”.

Un repartiment de luxe amb Roger Berruezo com a protagonista

L’actor Roger Berruezo (Maçanet de la Selva, 1985), que ha protagonitzat musicals com A cop de rock, Mar i Cel, Casi normales o Ghost, el musical, serà l’encarregat de posar-se durant tota la gira a la pell del protagonista.

A escena l’acompanyaran un repartiment format per grans noms el teatre musical nacional, alguns molt coneguts aquí, com Maria Adamuz (Forever Young), Albert Bolea (Priscilla Reina del Desierto, Rent), Lydia Fairén (Mamma Mia!, Los Miserables, La Familia Addams), Robert González (Billy Elliot), Dulcinea Juárez (Spamalot), Silvia Luchetti (Anastasia, Sonrisas y lágrimas, Evita), Anna Moliner (Mar i Cel, Boscos endins, Liceïstas i Cruzados), Julia Möller (La Bella y la Bestia, El Fantasma de la Ópera), Marta Ribera (Cabaret, West Side StoryGrease, Chicago) o Rubén Yuste (Sugar con faldas y a lo loco, Los 39 Escalones), entre altres.

Un clàssic de Stephen Sondheim

Company és una comèdia musical de Stephen Sondheim, autor de clàssics com Into the Woods, Follies o Sweeney Todd, i amb llibret de George Furth. L’adaptació compta amb la participació de 15 músics dirigits en directe pel mestre Arturo Díez-Boscovich.

En aquesta llista de reproducció podeu escoltar-ne la versió original:

Breu història del musical ‘Company’

Company es va estrenar a Broadway el 26 d’abril del 1970 al Alvin Theatre, on es representà durant 705 funcions i sota la direcció de Harold Prince. Entre el repartiment de l’estrena figurava l’estrella de Disney Dean Jones, qui poc després va abandonar el musical i va ser substituït per Larry Kent. La primera producció al West End de Londres es va estrenar el 18 de gener de 1972 al Her Majesty’s Theatre. Anys més tard, al 1995, Sam Mendes va recuperar un revival del musical a la mateixa ciutat.

Barcelona ha estat, fins ara, l’únic lloc de l’Estat s’havia fet aquest musical. Va ser l’any 1997 en una versió en català dirigida per Calixto Bieito i Lluís Vidal. Els intèrprets van ser Carles Sabater en el paper de Bobby, acompanyat per Nina, Muntsa Rius, Lluis Homar, Pep Antón Muñoz i Carles Canut, entre altres. L’obra es va estrenar al Mercat de les Flors i era una coproducció amb el Teatre Lliure. A l’abril del mateix any, el musical es va traslladar a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Nina i Carles Sabater van protagonitzar el musical a Barcelona

L’any 2006, John Doyle va dirigir una nova versió a l’Ethel Barrymore Theatre de Nova York, amb un repartiment que inclouia Raúl Esparza com Bobby. També destaca la versió concert que es va fer el 2011 amb 35 músics de la New York Philharmonic Orchestra amb Neil Patrick Harris com a protagonista, i altres cares conegudes com Stephen Colbert, Patti Lupone o Christina Hendricks.

Finalment, al 2018 la directora britànica Marianne Elliott va estrenar al Gielgud Theatre una aplaudida revisió de l’obra en la qual Bobby no era un personatge masculí, era una dona: Bobbie.

Al llarg de la seva trajectòria el musical ha estat nominat en molts premis i ha guanyat diferents Premis Tony com a Millor Musical, Millor Guió d’un musical, Millor banda sonora original o Millor Reestrena d’un musical.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!