Àngel Llàcer i Manu Guix indunden el Tívoli amb ‘Cantando bajo la lluvia’

Andreu Rami

Àngel Llàcer i Manu Guix afronten un nou repte després de La Tienda de los Horrores i de l’èxit a Madrid de La jaula de las locas. L’idili entre el duo creatiu i la productora Nostromo Live segueix, i es consolida amb la tercera producció d’un musical de gran format: Cantando bajo la lluvia. L’adaptació de la pel·lícula de Metro-Goldwyn-Mayer Films fara temporada aquesta al Teatre Tívoli de Barcelona i estarà protagonitzada per Ivan Labanda i Diana Roig.

Hem viscut un any molt dur on ens hem hagut de reiventar, on hem après a comunicar-nos de maneres diferents… i de tot això ens parla Cantando bajo la lluviadel final d’una era, el final del cinema mut i l’aparició del sonor, on tothom s’ha d’adaptar a una nova era posant les seves ganes, il·lusió i visió de futur“, comenta Llàcer.

Un repartiment de luxe

Ivan Labanda i Diana Roig encapçalaran el repartiament que completaran noms tan solvents com Mireia PortasRicky MataJosé Luis Mosquera, Oriol Burés, Clara Altarriba, Bernat CotBittor Fernández, Miguel Ángel BelottoJúlia Bonjoch i Sylvia Parejo. Al musical també participaran un elenc format per 11 ballarines i ballarins i una orquestra amb 10 músics que interpretaran els mítics temes del muntatge, alguns traduïts i altres en versió original, tal com apuntat el director.

El Teatre Tívoli s’inunda d’aigua

És una obra superdinàmica en la que ningú para ni un sol moment, amb una súper aposta perquè plogui a l’escenari. A la propera, farem volar a algú“, ha explicat Llàcer: “A l’obra hi ha 14 números musicals, 300 memòries de llum, 190 peces de vestuari, 75 canvis d’escena“.

1.000 litres d’aigua inundaran cada funció l’escenari del Tívoli cada. “Treballem amb un mecanisme especial que en permet recuperar quasi tota l’aigua“. La posada en escena es completarà amb el coreografies de Miryam Benedited inspirades en el film original.

Un clàssic de tots els temps!

Cantando bajo la lluvia (Singi’in in the Rain) està considerat un dels millors musicals de tots els temps. Immediatament després de la seva estrena l’any 1952 (un any més tard a Barcelona) es va tornar un referent del cinema i un clàssic del gènere musical.

El trio protagonista format per Gene Kelly, Donald O’Connor i Debbie Reynolds es va tornar una icona del cinema nordamericà, i la banda sonora, que inclou cançons com Singi’in in the rain, Make ‘em laugh, All i do o Good morning, va ser nominada als Premis Oscar i amb els anys s’han convertit en melodies molt conegudes a nivell popular.

La història del musical Cantando bajo la lluvia

Cantando bajo la lluvia és una història d’amor ambientada a la irrupció de cinema sonor en la indústria de Hollywood, que mostra tota l’elegància formal i estètica característica dels anys 20. Una comèdia musical plena de picades d’ullet a el món de cinema, d’humor i sensibilitat, que es desenvolupa a través d’espectaculars números de ball, escenes emotives i cançons que avui són una icona de gènere.

L’excel·lent i divertit guió de Betty Comden i Adolph Green – “New York, New York”, “It ‘s love”, “Some other time” – narra de forma irònica la transició de cinema mut a l’sonor i les dificultats dels professionals i artistes per adaptar-se a les noves tècniques. Amb música de Nacio Herb Brown i Arthur Freed, i sota la direcció de Gene Kelly i Stanley Donen, la pel·lícula estrenada el 1952 va ser un èxit i ha estat reconeguda com el millor musical de la història per l’American Film Institute.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
  • Laura Fernández

    Emocionante !!!! Maravilloso !!! Una gran obra llevada al teatro y una muy buena propuesta para los amantes del género musical de todos los tiempos.
    Gran acierto!!

    Respondre
    19/10/2021
Enllaç copiat!