Andreu Casanova: ‘L’humor forma part del meu dia a dia, és una forma de vida’

Redacció TeatreBarcelona

Després d’estar gairebé tota la temporada al Club Capitol amb Tinder Sorpresa, la comèdia sobre l’app més popular per lligar, ara recupera el seu darrer show Cincuenta sombras de Andreu 2, una paròdia de la segona part del famós best-seller Cinquenta sombras de Grey, que el converteix, de nou, en el Mr. Grey de Barcelona. 

TEATRE BARCELONA: Tinder Sorpresa, Cincuenta sombras de Andreu … què té el sexe que lliga tant amb l’humor?

ANDREU CASANOVA: Al ser encara un tema tabú en el dia a dia de la societat, quan se’n parla de forma explícita i irreverent davant d’un públic, provoca situacions gracioses i divertides.

TB: Tens una relació molt directa amb el públic, i a vegades ho portes bastant al límit…Com fas per arribar a tenir-hi tanta confiança?

AC: Amb bona energia, sense anar amb males intencions. També em ‘foto canya’ a mi mateix. Aquí ‘pilla tothom’, i entre tots ens riem una mica de tot. També intento no triar només una persona i ‘fotre-li canya’ tota l’estona, ja que això pot arribar a ser molt pesat. La idea és que el públic senti que això és de ‘bon rotllo’, i que no és una cosa ‘personal’, sinó que pot tocar-li a qualsevol. Si el públic veu que no vas amb mala fe, té ganes de participar. Inclús esperen amb candeletes que els hi toqui a ells!

TB: A Tinder Sorpresa deies que tots els casos que explicaves eren reals, i en gran part fruit de la teva pròpia experiència. Què hi ha de Cincuenta Sombras de Andreu 2 que formi part de tu?

AC: No tant com a Tinder. Aquí fem una crítica còmica, desgranem el llibre per a trobar la seva part més divertida. De fet, hi ha molta gent que ve que no ha llegit la novel·la. Però vénen els seus fans i també els seus detractors.

TB: En aquest nou espectacle deixes d’estar sol a l’escenari, com ho vius això?

AC: Aquí estic acompanyat per l’actriu Bea Castelló en alguns moments. Però, de fet, no estic acostumat a estar sol. Jo vaig començar amb el teatre d’improvisació, on treballava amb més actors a l’escenari. També gaudeixo molt acompanyat.

TB: Portes quasi tota la temporada al Club Capitol, una de les sales referents de l’humor i monòlegs de Barcelona, a més, en plena Rambla. Com s’arriba fins aquí?

AC: Treballant molt, i amb una mica de sort. Un dia es fa un forat dins la cartellera, resulta que tu estàs per allà i et col·loquen. Després et guanyes el públic dia a dia fent el que fas.

TB: Què et va fer dedicar-te professionalment a l’humor? 

Sempre m’ha agradat l’humor. Forma part del meu dia a dia. Per mi, és com una forma de vida. Riure, fer broma de moltes coses. És part de la meva vida i de la meva passió. De petits amb el meu germà, que ens portem dos anys i poc, sempre estàvem ‘fent el xorra’… i suposo que això influeix d’alguna manera.

TB: Què aniries a veure aquesta setmana als teatres de Barcelona?

AC: Aquest dijous aniré a veure el musical de ‘We love Queen’.

TB: A part de les temporades que fas al Capitol, també fas gira dels teus espectacles. Tu que tens un contacte molt directe, participatiu i ‘sense embuts’ amb el públic, com és el públic de Barcelona? És diferent que el d’altres ciutats de l’estat?

AC: Jo no hi veig diferència. Depèn de cada funció. Hi ha públics que són entregadíssims i que riuen des del minut 0, i n’hi ha d’altres que són més freds. Un dijous al Capitol pot ser molt diferent que el dijous següent, però més semblant a un públic que pots haver tingut deu dies abans a Madrid.

TB: Has tingut algun anti-bolo? Com ho soluciones?

AC: Sí, en set anys, és normal haver tingut algun bolo complicat. A tots ens passa. A mi m’agrada molt improvisar i surto molt del guió. Si algun dia no estic especialment lúcid, o la gent no està oberta, doncs torno al guió. És com l’últim ‘cartutxo’.

TB: I ara, què tens en ment? Seguiràs amb la triologia de Grey?

AC: A l’octubre tornem amb Tinder Sorpresa, però ja estem preparant un altre show de cara a finals de temporada. No continuaré la trilogia perquè es tracta d’un fenomen que s’està esgotant. Del nou show no puc donar cap pista, perquè no ho sé ni jo! Queda com a mínim un any, i ara mateix hi ha moltes possibilitats sobre la taula.

TB: Què els hi podríem dir als usuaris de Teatre Barcelona per a què vinguin a veure Cinquenta Sombras de Andreu 2?

AC: Doncs que al final tanquem portes del Capitol i fem una orgia!

Que vinguin, que riuran i s’ho passaran teta.

Articles relacionats
Comentaris
  • Pau Rosell Simón
    Pau Rosell Simón

    La tornaria a veure mil cops… visca la comèdia!!!

    Respondre
    01/07/2018
Enllaç copiat!