Andrés Lima presenta ‘Prostitución’ amb Carmen Machi, al Temporada Alta

Rubén Garcia Espelta

Prostitución arriba a Temporada Alta després de l’èxit i l’impacte aconseguits la temporada passada als teatres de Madrid. Sota la direcció d’Andrés Lima, i amb Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste al repartiment, l’obra és el resultat del treball de recerca sobre la prostitució, un tema transversal en l’àmbit humà, polític, social i econòmic.

A Prostitución, Andrés Lima i Albert Boronat donen veu a les prostitutes, en una obra de teatre documental que combina les declaracions dels i les testimonis amb dades sobre aquesta pràctica, el tràfic de persones, el proxenetisme o l’esclavitud sexual: “La prostitució és un tema que ens fa plantejar moltes preguntes i posa en qüestió la nostra visió com a ciutadans, com a éssers humans i com a artistes, sempre amb la voluntat de reflectir la nostra societa“, comenta el director.

El que vull amb la dramatúrgia i amb l’obra és portar-me al públic de putes, encara que resulti una mica dur dir-ho. Que vagin al teatre i vagin de putes. ¿Per què? Per veure-ho de prop, per poder parlar-ne“, afirma Lima i afegeix: “M’agradaria que el públic s’identifiqui amb aquestes treballadores i que, d’alguna manera, se senti prostituït i que sàpiga el que significa estar una hora amb un client en un cubicle. Vull que l’espectador se senti com una prostituta…“.

Aquest espectacle neix al carrer i s’ha mogut cap a
l’escenari”, explica Andrés Lima, i és que en la investigació han participat l’equip artístic i tècnic de la companyia, entrevistant a les mateixes prostitutes, i també professionals experts i associacions com Càritas, Juezas por la Democracia o APRAMP (Asociación para la Prevención, Reinserción y Atención a la Mujer Prostituida).

L’obra es podrà veure el dilluns 30 de novembre i el dimarts 1 de desembre al Teatre Municipal de Girona. Més informació i entrades:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!