SELECCIÓ 2023

8 espectacles del 2023 amb noms propis

Redacció

CARME PORTACELI

La directora artística del Teatre Nacional de Catalunya dirigirà els dies 4 i 5 de març a l’espai una adaptació contemporània de Madame Bovary. El director belga Michael De Cock proposa una nova versió de la novel·la de Gustave Flaubert que emfatitza la persistent vigència de la història. Maaike Neuville interpreta Emma Bovary, i Koen De Sutter, el seu marit Charles.

JOAN YAGO

L’autor, habitual de la companyia La Calòrica, s’acompanya en aquesta ocasió de la directora Glòria Balañà per proposar-nos una obra que ens parla sobre la visió que tenen els adolescents sobre la mort. L’espectacle es basa en experiències de joves, famílies i professionals que han perdut persones properes, amics, familiars, però que també aborda els assumptes que s’han quedat pendents.

NÚRIA ESPERT

La veterana actriu compartirà escena amb Vicky Peña, una altra gran dama del teatre, a La isla del aire, amb direcció de Mario Gas. El text d’Alejandro Paloma proposa un relat teixit a través de converses, pensaments i discussions que aniran obrint les portes dels secrets de tres generacions de dones de la mateixa família: les seves tristeses, alegries i misèries, però també desamors, trobades i pèrdues del camí.

ORIOL BROGGI

La Perla 29 albergarà a partir del febrer al seu teatre dues propostes dirigides pel seu director, Oriol Broggi. Veurem primer Els ulls de l’etern germà, un dilema de Stefan Zweig, una gran faula sobre les accions vitals, el desig o els lligams, basada en les memòries de l’autor. Més tard hi haurà Corallina, la serventa amorosa, una història de Carlo Goldoni que convertirà la sala en una festa i en un gran embolic!

SILVIA ALBERT SOPALE

Actriu i dramaturga afroespanyola. És creadora d’espectacles com No es país para negras, Blackface y otras vergüenzas Parad de pararme un espectacle que reflexiona sobre la discrimació racial i que ara recupera amb l’actor Malcolm McCarthy com a protagonista. Ha treballat amb professionals com Carlota Subirós o Carla Rovira és fundadora del col·lectiu Tinta Negra i de la Sala Periferia Cimarronas.

JORDI BOIXADERAS

L’actor torna als escenaris amb Els encantats, a la Sala Beckett, una obra de David Plana amb direcció de Lucia del Greco. L’espectacle apropa el públic a la intimitat d’una família trencada: un viatge simbòlic marcat pel record i la felicitat perduda, amb la complexitat de les relacions entre pares i fills com a teló de fons. Guillem Font, Mabel Olea i Sandra Pujol completen el repartiment.

CLARA SEGURA

L’actriu dirigeix i protagonitza un dels fenòmens teatrals de la temporada: La trena, de Laetitia Colombani. Aquest fulgurant èxit editorial, que ha estat durant mesos al capdamunt de les llistes de vendes, explica la història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt dispars, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat. A escena l’acompanyen Cristina Genebat i Marta Marco.

XAVIER MIRALLES

Actor, director i dramaturg, és també responsable de la Sala Pangolí, al barri de Gràcia. Aquest petit teatre acull espectacles, sopars, concerts i cabarets. Miralles hi dirigeix i protagonitza cada setmana espectacles seus amb molt bona acollida entre el públic: Salir del terrado, No me cantes, que no te quiero o Cosas comunes, tres comèdies per evadir-se i passar una bona estona al teatre.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!