’53 diumenges’, la segona obra teatral de Cesc Gay, aterra al Romea al desembre

Rubén Garcia

53 diumenges, la segona incursió de Cesc Gay en la direcció teatral, s’estrena aquest desembre al Teatre Romea on té previst fer temporada fins a l’abril.

Després de la bona acollida d’Els veïns de dalt, el director català torna a atrevir-se amb el teatre amb un nou muntatge, una comèdia hilarant sobre les relacions familiars protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca Lluís Villanueva.

53 diumenges se centra en la relació entre tres germans que han quedat per parlar sobre el seu pare, un home gran que no pot continuar vivint sol. Una inofensiva espurna entre ells acabarà convertint el que, aparentment, havia de ser una reunió familiar en un gran embolic quan es destapi una relació tempestuosa però irrompible. “Les grans discussions comencen sovint per una ximpleria, una paraula de més dita fora de to o pel fet d’estirar una mica massa la darrera vocal d’una frase aparentment inofensiva“, comenta Cesc Gay, i afegeix: “Tot pot passar, entre germans. Sovint el present i el passat són una mateixa cosa i tots els colors de les emocions estan presents en la seva relació. El seu vincle és com una bomba de rellotgeria que pot explotar per la més insignificant de les raons“.

Els veïns de dalt va ser l’inici de la carrera teatral del cineasta Cesc Gay. En la seva versió catalana l’espectacle fou vist per vora de 90.000 espectadors i en la versió castellana (Los vecinos de arriba), per més de 150.000. L’obra també ha tingut un recorregut internacional i s’ha estrenat en nombroses ciutats del món: Buenos Aires, Bogotà, Lisboa, Santo Domingo, Ciutat de Mèxic i Santiago de Xile.

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Israel Solà: calòric i multifacètic

Com una de les set sensibilitats que formen La Calòrica, el director Israel Solà imprimeix en les seves peces una barreja d’humor i política, entenent aquesta última des de la […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!