La Fira Trapezi de Reus celebra 25 anys recolzant els artistes locals

Redacció

Del 12 al 16 de maig, se celebrarà a Reus el Trapezi, la 25 ena edició de la Fira del Circ de Catalunya, després de ser cancel·lada en dos ocasions degut a les restriccions per la prevenció de la Covid-19. La capital del Baix Camp esdevindrà durant cinc dies l’epicentre del món del circ on una trentena de companyies mostraran les seves propostes en diferents localitzacions de la ciutat.


Què veure al Trapezi 2021?

El Trapezi és el gran aparador de circ contemporani actual i, aquest any, comptarà amb una programació formada exclusivament per companyies catalanes i espanyoles, amb la voluntat de donar suport al sector del circ de casa nostra.

L’artista Alba Sarraute, juntament amb Les Ofèlies presentarà  un dels plats forts de la Fira: Desdèmona, una Reformulació en clau femenina del clàssic shakespearià Otel·lo a través del cos, la musica i tècniques de circ.


Un dels projectes més genuïns que s’hi presentaran seran dues peces que pertanyen a l´última producció de la companyia Psirc Després de tot. Es tracta d’un espectacle construït a partir de diferents episodis en diferents formats i suports, inspirat en el gènere literari de les sagues, que clourà en una gran proposta escènica el 2022. En aquesta Fira s’hi podran veure Episodi 1: Any 2020 (any 0). De quan Zeus es va fer vegà i Episodi 2: Any 2023 (anys 3 d.T) De quan Alexa va comprar la seva roba a Humana.

Es podrà gaudir també de dues estrenes molt esperades en el context del circ català. Una d’elles és l’espectacle Fly Me to the Moon, del pallasso Leandre amb Laura Miralbés, un tàndem de bicicleta per a dues persones que representaran un viatge cap a la lluna.

L’altra estrena és Mort de Riure, on la reconeguda companyia Los Galindos portarà a escena tres pallassos que busquen la complicitat del públic en les seves aventures per fugir de la justícia.

A nivell estatal destaca la companyia madrilenya Nueveuno amb el seu nou espectacle amb malabars, acrobàcies i màgia Suspensión. També hi podrem veure als valencians Col·lectiu Frenètic amb el divertit i original show SaveTheTemazo.org, que vol rescatar el valor emocional de la música, a partir del concepte dels ‘temazos’ musicals.


L’espectacle de clausura d’aquesta edició de la Fira serà Orquestra Malabares, de la Cia Pistacatro, un muntatge que relaciona música i circ amb un grup de malabaristes i una banda municipal.

Més informació i entrades a www.trapezi.cat

Escrit per
Redacció
Articles relacionats

Temporada Alta encén la tardor teatral

El festival Temporada Alta marca l’inici de la temporada teatral del país amb una programació extensa que inclou un centenar d’espectacles. Aquesta serà la 32a edició i es durà a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!