Torna el Musical dels musicals

West Side Story. El Musical

West Side Story. El Musical
31/12/2019

Després de més de dues dècades, torna al mateix teatre de la nostra ciutat el que ha estat considerat com un dels millors musicals de la història tant a nivell de crítica com de públic. Tot i conservar un bon record, ha passat tant de temps que sóc incapaç de poder comparar les dues produccions, més enllà de recordar alguna escena en concret del muntatge que es va fer als 90 dirigit per Ricard Reguant. Realment, es curiós que una obra amb tanta tirada hagi trigat tant de temps en ser reposada, però l’alt nombre de professionals a escena (32 actors i 15 músics) més tots els professionals que els acompanyen fa que sigui  un espectacle arriscat, malgrat que d’entrada no ho pugui semblar. De fet, el muntatge que podem veure recupera per primer cop al nostre país la versió original integra que es va poder veure a Broadway, ja que cal recordar que malgrat l’èxit absolut de la pel·lícula, aquesta es basa en el musical teatral i no a l’inrevés.

El muntatge que podem veure està molt cuidat en molts aspectes i no només pels que fa a la gran inversió de pressupost. En aquest sentit, estèticament destaca per recuperar aquell estil característic de la pel·lícula en Technicolor, amb colors saturats en l’escenografia i el vestuari que acompanyen a una il·luminació que arrodoneix l’estil pretés. D’altra banda, les coreografies originals de Jerome Robbins han estat adaptades conservant la seva essència i estan executades amb molta correcció, de la mateixa manera que les interpretacions, a on destaca una excel·lent Sílvia Álvarez en el sucós paper d’Anita. Així, amb tot plegat, s’aconsegueix una posada en escena d’alt nivell que s’apropa als estàndars formals de Broadway i del West End.

El Romeu i Julieta en clau musical de la Nova York dels anys 50 pot agradar més o menys, podent resultar carrincló i desfasat per algun espectador, però indubtablement s’ha convertit en un dels musicals més importants, influents i coneguts. Potser, els nous públics encara no el coneixen, tot i que és una llàstima que algun d’ells no s’apropin al teatre només per desconeixement, però és segur que amb la nova versió cinematogràfica que arribarà a finals del 2020 dirigida per Spielberg això canviarà i s’aproparà a les noves generacions. Mentrestant, aquells que s’acostin al teatre i el públic que ja el coneix es trobaran amb un musical farcit de grans números musicals i amb una posada en escena que tornarà a meravellar-nos gràcies a un gran muntatge a tots els nivells.

← Tornar a West Side Story. El Musical

Enllaç copiat!