Màgia de cambra

Top Magic

Top Magic
23/12/2018

He de començar dient que a mi m’agrada la màgia. Per veure un espectacle de màgia t’has de deixar endur, has de deixar que et sorprengui, que t’emocioni, has de permetre que la il·lusió t’impregni i et transporti.  A la gent que diu que no els agrada la màgia és perquè busquen quin secret hi ha al darrera d’aquells fenòmens paranormals. Estan pendents dels mínims detalls per troba-hi la resposta i l’il·lusionisme només té el secret de sorprendre’t  i  convertir-te en l’infant que accepta el que li diuen senzillament perquè és així. És tornar a creure en el Tió i els Reis. És il·lusió pura.

Jesús Julve “Hausson” va començar la seva trajectòria com a mag als nou anys  amb una capsa de màgia que li van regalar els seus pares. Des de llavors ha anat creixent en el món escènic, ha treballat per reafirmar el lloc de la màgia dins d’altres disciplines teatrals. En aquest sentit va crear una relació de complicitat teatral amb Joan Brossa barrejant la poesia, el teatre i la màgia.

Ha guanyat enguany el Premi Nacional de cultura atorgat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). És l’únic il·lusionista que ha rebut aquest premi.  Per celebrar els 40 anys de trajectòria màgica presenta aquest espectacle: TOP MAGIC.

És un resum dels seus 10 millors números acumulats al llarg de la seva vida professional. Els va presentant ajudat de projeccions (Marc Lleixà) i anant d’enrere endavant fins que ens presenta el número 1 dels top ten.

És un espectacle de petit format on la proximitat és el millor encant. Hausson no només fa sortir gent del públic a l’escenari i el fa participar sinó que es barreja entre el públic  fent que tots formin part d’aquesta il·lusió. En un espai petit, es podien sentir els comentaris del públic: “no m’ho puc creure”, “magnífic” “impossible” i riures nerviosos de sorpresa i consternació.

L’ajudant, Carles Arquimbau és un actor madur  molt diferent dels ajudants habituals del món de la màgia. Somrient, irònic i amb mirades de complicitat amb el públic, ajudava al mag fent cares d’incredulitat. El disseny de llums d’Albert Julve no emmascara la màgia sinó que li dona encara més misteri i fascinació.

En resum, un espectacle per a grans i petits. No us ho perdeu aquest Nadal. Porteu-hi als vostres fills o néts. Passareu una tarda meravellosa.

← Tornar a Top Magic

Enllaç copiat!