La deconstrucció de la família biològica

Tocar mare

Tocar mare
06/02/2023

Aquest espectacle va formar part del cicle “La família (o la família?)” de la Sala Beckett que es va presentar al novembre del 2022.  Marta Barceló  crea una història que destrossa la idea generalitzada de que la família no es pot triar. Utilitzant una còmica situació contractual ens fa rumiar, ens qüestiona la inviolabilitat de la família biològica i obre portes a poder triar relacions familiars basades en la confiança, el respecte i la necessitat. Qüestiona també l’acceptació de la família que t’ha tocat, la possibilitat d’acceptar-la, de negar-la o rebutjar-la i establir altres relacions més sanes que et poden donar la fortalesa per crear una nova família.

És una obra senzilla però d’una gran potencia emocional que t’atrapa des del primer moment. Utilitzant un joc entre comicitat i tendresa, Jordi Casanovas en fa una direcció molt equilibrada i convincent. El ritme, els salts en el temps estan tant ben fets que et van donant la Informació de manera mesurada i justa. De la sorpresa inicial descabdella poc a poc la història de dues dones magnífiques en el seu paper de mare (Lluïsa Castell) i filla  (Georgina Latre).

La senzilla escenografia de José Novoa fa que el text tingui més importància. Una cortina metàl·lica envolta tol l’escenari permetent fàcilment el pas dels pocs elements necessaris  per construir un ambient de casa, una visita, un sopar, una nit,  una intimitat. No cal res més.

En l’encaix de la relació, complicada de vegades, tensa en d’altres, hi guanya la tendresa que es veu coronada amb  la cançó “Una abraçada de mare” de l’Anna Roig, encarregada de l’espai sonor per aquesta peça.

Aquesta obra ha estat una sorpresa i planteja un tema per a una reflexió profunda.

← Tornar a Tocar mare

Enllaç copiat!