Un Musical de petit format, que ens ha enamorat

Tick, tick… BOOM!

Tick, tick… BOOM!
19/12/2017

tick, tick … Boom!, explica la història autobiogràfica de Jonathan Larson (Jon en el text) que sembla tenir un futur prometedor, però poca sort. El jove novaiorquès es troba en un gran dilema prop de complir els 30 anys, preocupat per prendre la decisió correcta respecte a la seva carrera i a la seva vida.

Jonathan Larson va escriure “Superbia” un musical futurista rock inspirat en el llibre “1984” d’Orwell, musical que tot i ser elogiat i haver guanyat algun premi, no es va arribar a representar mai en un escenari. La decepció del seu autor el va portar a escriure el musical que tenim l’ocasió de veure avui. Un musical que inicialment es va dir “30/90”, després “Boho days” per acabar en 1991 amb el nom actual “tick,tick … BOOM!”. Aquest musical es va representar en un parell d’ocasions, en el off Broadway. El va escriure quasi al mateix temps que RENT.

L’espectacle que podem veure al Teatre Gaudí està dirigit per Ferran Guiu, amb la direcció musical de Joan Comaposada i l’adaptació del text al català de Marc Gómez.

Retrata la Nova York dels anys 90 i parla de la precarietat laboral, de les relacions personals, de l’amor, de l’amistat, de la sida, dels somnis, de les renúncies, de l’èxit i del fracàs.

Xavi Duch és Jon, el protagonista, que ens ha enamorat un cop mes per la seva senzillesa interpretativa i la seva capacitat de transmetre, amb una veu magnífica que el converteixen en un gran actor de musical, i al que hem vist treballar en diverses obres.

Ferran Guiu ha interpretat en aquesta ocasió, per malaltia d’en Marc Pociello, el paper de Michael, ell és l’amic de tota la vida d’en Jon, i va decidir deixar els seus somnis com a actor per a centrar la seva carrera com a executiu de màrqueting d’una empresa. Ara feia uns quants anys que no l’havíem vist actuar i ens ha agradat força. Interpreta també altres papers com el del pare del Jon.

Lu Fabrés interpreta el paper de Susan, la núvia de Jon que ensenya ball a nens rics sense talent. Ella aspira a una vida tranquil·la fora del brogit d’una gran ciutat. Aquesta és la primera vegada que l’hem vista treballar i ens ha sorprès per la seva magnífica veu i la seva bona vocalització. Interpreta també diferents papers a l’obra.

Una altra proposta Musical de petit format al que novament el Teatre Gaudí dóna suport i que nosaltres la tornem a valorar amb la màxima qualificació possible de 5 cargols “Voltaires”.

Per veure la ressenya original, només heu de clicar en aquest ENLLAÇ

 

 

← Tornar a Tick, tick… BOOM!

Enllaç copiat!