Una alenada d’aire fresc en una proposta esbojarrada i divertida

Sueño de una noche de verano, versión de Deisy Portaluppi

Sueño de una noche de verano, versión de Deisy Portaluppi
19/09/2016

Creació col·lectiva d’Iván Morales i els alumnes Joves III d’Estudi Laura Jou a partir del text de Shakespeare.

A la sala una nerviosa noia “pija” (magnífica Alba Encabo) està pendent de tot, de les cadires, dels papers, de les ampolles d’aigua, … entra i surt incapaç d’estar quieta.
És la promotora d’un projecte teatral que finança el seu pare i que li ha donat la possibilitat de contractar en el mateix projecte als actors i actrius que ella admira.
La gran directora argentina Deisy Portaluppi (Roser Vilajosana) espera amb ella l’arribada de l’extens planter d’actors que han d’aixecar aquesta versió de Shakespeare. Avui es coneixen i faran la primera lectura del text.

Els actors parlen diferents idiomes, italià, castellà, anglès i català, i cadascú fa la lectura del seu text en l’idioma que parla. Són personalitats totalment diferents, amb potencialitats diverses i objectius també dispars. S’ajunten una bailaora de flamenc, una cantant de musical català, una actriu americana, un latin-lover, una actriu que només crida sobreactuant però és guapa, una drogata, i fins i tot una actriu que no ho és. A mesura que avancen els assajos les personalitats es van remarcant més, i cadascú va a la seva fins que la directora pren les regnes i aconsegueixen arribar a l’estrena.

Aquesta és una proposta que es desenvolupa amb un bon ritme i una entrega entusiasta de tots els actors. Actors que ens arrosseguen amb la seva frescor i energia en el seu batibull d’accions i personalitats, els seus problemes personals que es barregen amb els problemes dels personatges que interpreten. Ens mostra una imatge deformada del món del teatre on tots els estereotips possibles estan representats.

Una alenada d’aire fresc en una proposta esbojarrada, divertida i sobretot molt entusiasta.

Si voleu veure la crònica original, només heu de clicar AQUÍ

 

← Tornar a Sueño de una noche de verano, versión de Deisy Portaluppi

Enllaç copiat!