El Maldà ara és un bar de copes

Sacarina

Sacarina
20/02/2020

La companyia La Ruta 40, torna a El Maldà després de l’exitós “El llarg dinar de Nadal” que    nosaltres vam veure en 2014, i ha estat l’encarregada de programar l’Espai Lliure del Teatre Lliure durant tres mesos en aquesta temporada.

SACARINA és un text contemporani de Davide Carnevali, amb traducció de l’Albert Arribas  i dirigit per Sergi Torrecilla que ha decidit iniciar-se en la direcció amb un text d’aquest autor després de treballar com a actor a “Actes Obscens en Espai Públic” (TNC 2017) i “La Peppa Pig pren consciència de ser una porqueta” (Sala Beckett 2019).

En el text original, escrit en 2004, l’autor fa un retrat de la ciutat de Milà i ara l’ha adaptat a la ciutat de Barcelona i la precarietat que l’acompanya tant en l’àmbit artístic com en qualsevol altre. Per fer-ho utilitza referents polítics i socials actuals.

SACARINA és una història sobre l’ambició humana i la insatisfacció social i està protagonitzada per Alberto Díaz, Albert Prat i Lara Salvador. Una comèdia cínica sobre la transformació de la ciutat i sobre com les persones acaben traint-se per adaptar-se a aquesta transformació.

Uns personatges, amb un punt ridícul, que van acceptant tot allò que mai haurien acceptat, i aprofiten l’ofici d’actor per poder parlar de les traïcions que es fan a ells mateixos, a les persones properes, al seu ofici o a la seva vida per tal de sobreviure

L’insòlit espai escènic de Clàudia Vilà, voreja la genialitat per la seva original concepció, i aconsegueix immergir a l’espectador dins de l’acció. Un teatre transformat en bar i els quadres de la sala que fan referència a la nostra domesticació. Excel·lent resultat. Excel·lent també el so i vídeo de Pau Matas.

Alberto Díaz interpreta el paper del productor sense escrúpols, que enganya a qui calgui per aconseguir “petar-la” amb el programa pilot. Albert Prat i Lara Salvador són els dos actors que sense feina en el seu ofici, busquen sobreviure en un món que els hi dóna de tot, menys oportunitats. “Per mi n’hi ha prou que aquest cop ens paguin”. Tots tres i l’autor omnipresent busquen el seu lloc. Unes interpretacions versemblants que ens han agradat molt.

SACARINA és al cap i a la fi una història de supervivència.

Un cafè, un piti i ens hi posem.

El nou bar de El Maldà estarà obert fins al 8 de març i SACARINA és una proposta que paga la pena viure-la.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Sacarina

Enllaç copiat!