Punt de fuga o la moral de l’herbicida

12/01/2018

Destruir per construir

A l’Àtic 22 del Tantarantana hem pogut veure aquest espectacle de la Companyia ÉsGrata amb dramatúrgia de María Porras i dirigit per Eduard Tudela.

En entrar a la sala, una dona embarassada (Laia Alberch) dorm en un sofà. A l’altra banda de l’habitació una planta solitària. Unes projeccions audiovisuals ens informen de l’existència d’una organització que va guanyant adeptes de manera espectacular.

La dona embarassada es diu EMA i desperta després de dormir durant cinc mesos, està en un centre d’embarassades destinades a repoblar la Terra. Una altra dona, també embarassada (Georgina Latre) viu les seves darreres hores, ja que un cop hagi tingut la criatura, serà eliminada, ella pertany a la civilització que cal erradicar. Els hi fa companyia i vigila, un dels membres de l’organització (Javier López).

És un conte de ciència-ficció on es reflecteixen les ganes de destruir-ho tot per tornar a construir-ho tot de nou. La confiança en una societat que tot i estar enverinada encara té l’esperança que en algun moment triarà la comprensió i l’amor en lloc de la por i l’odi. Un conte que ens parla de l’extinció de la nostra civilització que està sent substituïda per una altra, gràcies o a causa d’una misteriosa organització.

Una història surrealista amb una dramatúrgia irregular, amb moments realment engrescadors i comprensibles, i d’altres moments desconcertants i difícils d’entendre, malgrat que creiem que la idea inicial és atraient.

Unes interpretacions que també han estat irregulars, convincents a estones i absolutament inversemblants en altres moments. Millor i més creïbles elles. Una posada en escena marcada, al nostre entendre, per una innecessària quantitat d’entrades i sortides per les portes laterals.

Una proposta que ens ha desconcertat i a la que caldria, al nostre entendre, una revisió, especialment en el que es refereix a la direcció de la proposta i de la seva posada en escena.

La nostra valoració és de 4 sobre 10

Si voleu llegir la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ


Tot el que necessites per anar al teatre

Punt de fuga o la moral de l’herbicida

Punt de fuga o la moral de l’herbicida

Punt de fuga o la moral de l’herbicida és un espectacle de la Companyia ÉsGrata amb dramatúrgia de María Porras i dirigit per Eduard Tudela.

SINOPSI

El món com el coneixem té els dies comptats. La nostra civilització és molt a prop de la seva data de caducitat: una de nova i de millor li està agafant el relleu gràcies a una misteriosa organització que remunta els seus orígens al nostre futur.

En un dels centres d’embarassades per a repoblar la Terra, tres persones viuen les seves darreres hores abans de l’imminent final (o hauríem de dir principi?): el Nois (un dels membres de l’organització), l’Ema (que porta cinc mesos adormida) i l’Altra.

Fins a quin punt els nostres errors són, en realitat, una conseqüència de la nostra naturalesa? Som lliures en les nostres decisions o tots juguem el nostre rol dins d’una sèrie d’esdeveniments predeterminats? Tot el que passa ja ha passat? És el temps un bucle sense fi? Si en tinguéssim l’oportunitat, sabríem reescriure la història? I és que el fi (no) justifica els mitjans.

Fotos

Punt de fuga o la moral de l’herbicidaPunt de fuga o la moral de l’herbicidaPunt de fuga o la moral de l’herbicidaPunt de fuga o la moral de l’herbicida

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

Sigues el primer en deixar la teva valoració.